This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, August 21, 2010

Di Mana Silapnya...

Recently banyak betul story pasal baby kena buang..today update, ada kes budak kena dera sampai lebam2 then found mati kat bus stop pulak...kenapa ada lagi orang yang berhati tak serupa manusia dan tak berhati serupa binatang...nak andaikan pon dah tak tahu, dah takde caption yg sesuai untuk orang2 yg tak berhati perut macam mereka2 nieh....


Kenapa mesti nak ikut macam zaman jahiliah dulu2..dengan tahap kehidupan yg semakin baik..ilmu yg mudah dicari dan dipelajari dimana2...semakin maju..semakin membangun..semakin kurang dan hilang sikap jatidiri dan perikemanusiaan sesama manusia...


Apalah yang budak2 sekecil tu boleh buat..takder kudrat untuk melawan..takder akal untuk berfikir sebagaimana org dewasa berfikir..dia hanya boleh menerima dan absorb apa saja yg diberi orang kepadanya..betapa kerdilnya anak2 malang ini dimata org2 yang tak berperasaan ini..


Di bulan Ramadhan yang mulia, semoga diperbanyakkan doa agar kita semua dijauhkan dari sifat2 jahiliah yang pastinya lebih mendatangkan keburukkan pada diri sendiri..baik dari segi perbuatan mahupun amalan..


Entahlah...apa2 pun kalau nak hidup lebih sempurna dan diberkati, baliklah ke asal...Al Quran dan Sunnah Nabi Muhammad s.a.w...adanya pegangan yg kuat insya Allah, Allah akan sentiasa membuka jalan...


Sangat sedih kerana dibulan yang sangat diberkati nie dicemari dengan cerita2 duka yang menyayat hati....



No comments:

Post a Comment