This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, August 22, 2010

IFTAR Rawa Restaurant

Buka puasa buat pertama kalinya kat luar setelah berpuasa selama 11 hari..mr hubby busy yg melampau sampai takder masa nak buka kat luar...so hari nie, dia kata nak balik cepat..so bolehlah buka kat luar...since dah lama sangat makan nasi memanjang..kitorang decide nak makan bbq steamboat jer..


Macam biasalah gie makan kat restaurant feveret kitorang kat Taman Pelangi Indah opposite Desa Cemerlang iaitu RAWA RESTAURANT. The best steamboat restaurant ever...All the foods item is damn fresh wooo...the baby lobster, udang hidup, ikan, chicken bbq, beef bbq, berbagai macam makanan bercengkerang..siput..lala..kepah..kupang..kerang...whatsoeverlah...also bermacam jenis fishballs, meatballs..ayooo..banyak sangat tak terkira...


Specialties kat sini ialah the taste of the soup provided by the restaurant..it's simply tasty and delicious...sup puteh yang memang aku suka feelnya also the tomyam soup yang sangat2 marbeles...Tu belum kira sos2nya lagi..mak aiii..yang aku perasan ada lebih kurang 8 jenis sos..pilihlah mana yang korang nak makan..yg best tu..sosnya pon really homemade and sangat sedap..


The owner is chinese but dont worry dijamin halal...non halal foods is not allowed eh..kat sini jugak makan dikira ala buffet package..adult RM17.50 and child RM7.80...makanlah sampai muntah...ngehheeeeee.......


Here the baby lobster..udang kecik pon sampai dah kena hempap ngan si lobster niehh..isshhhhh....


Close up sikit....all the freshies item...

Meja nie belum meriah lagi nie..sat lagi, sampai tak cukup tempat nak letak makanan..ngehheheeeeee...


Here the type of soups..chicken soup and tomyam soup..the tomyam is simply powerrr!!!!







1 comment:

  1. Kalau bab mem'present'kan makanan2 ni...serahlah pada ko....hehe

    ReplyDelete