This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, September 9, 2010

The Day Before Raya..Khamis 09/09/10

Hari nie cuti semata2 sebab nak buat kek..besok dah raya..ikutkan hari nie kena keja, ada conference call dari US..tapi memandangkan memasing dah tak sabor2 nak cuti raya, so terjadilah insiden tipu sunat..hehehee...cakap ngan bos, kamis confirm declare raya..convincekan dia sikit2..at last postpone ler conference call tuh..bertepuklah semua org dalam acc dept termasuklah aku..muker ader sunyummmm....

So hari nie buat kek..first time wey buat kek lapis tanpa ada apa2 experience or belajar dari mana2..try and error..pada aku okaylah utk first timer macam aku...macam tak caya jer aku buat kek nieh..muuaahahahaaaa...

Kek Lapis Sarawak Happy Day

Kek Lapis Prune

Consider penat tahap gaban hari nieh..tapi happy sebab dapat buat 3 biji kek lapis..sambil2 kemas atas..kemas bilik belajar aleeya..mop dapur..isi kuih raya dalam balang..lap tangga..vacuum umah..kemas baju balik kg..hai macam2 lagilahh...rasa tak cukup nyawa pulak...nak sedapkan hati terpaksalah cakap..aku nie org bekerja..consider bagus lah tu dapat buat semua sendiri..settlekan rumah..buat biskut ngan kek raya..gubah bunga..serba serbilah semua buat sendiri..mr hubby punyer part of courselah bab cuci mencuci an those maintenance matter dlm umah niehh...

Anyway..selamat hari raya..semoga bergembira di hari penuh yang ceria nieh...

1 comment:

  1. Alhamdulillah...pandai ko buat maria....

    ReplyDelete