This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, November 28, 2010

Me and My 2nd LOVE...

Perrggggghhh...rindu tahap gaung kat blog tercinta nieh...lama dah tak update...hati terpanggil nak update..banyak benda nak dikongsi..tapi tak tercapai dek hati yang lately nie rasa gundah gelana..tak ceria..huru hara...semua gara2 hal kerja opis yang tak sudah2 dengan masalah..jadiknya semua terrible..dan membuatkan hidup aku sangat tak bermakna...

Orang kata kalau hal kerja jangan dibuat balik ke rumah...tapi cubalah korang pikirkan, macam mana aku tak pikir walaupun dah balik ke ke rumah..

80% idup aku adalah kat opis..7.30am-6.00pm...
10% utk family 6.00pm-11.00pm.
and another 10% untuk tido...zzzzzzzz......

so, how could i simply forget for all my entire kehidupan opis...aku tak deny yang keja aku adalah cinta aku yang kedua...tapi bila dengan masalah yg melanda skarang nie..aku rasa macam cinta tu sesuai aku letak kat tapak kaki jer...aku rasa jadik fed up..rasa takde semangat..everything was gone...

Lagi2 bila MR SOO KARIM, my best finance manager tender resign...itu sangat2 buat aku rasa terduduk..terlentang..tertiarap...tertonggeng...bercampur2 perasaan..rasa dah putus harap ngan hal keja nieh..di saat2 aku dan kawan2 sedepartment sedang merangkak dan memapah untuk system accounts baru yang huru hara tu..di saat itulah kami akan ditinggalkan...maka, tergolek2lah kami tanpa bimbingan dan kata2 semangat...sangat sedihhhhh.....

Tapi apa yang pasti, kini aku dan kawan2 seopis redha dan cuba terima hakikat yang MR SOO akan meninggalkan kami..dan kami sedar itu adalah yg terbaik untuknya sebab hanya kami yang tahu kesengsaraan menjadi ahli accounts yang sangat2 penting dan menjadi tunjang dalam sesebuah company tuh..
Selagi ada kudrat...selagi ada kekuatan hati, akal dan fikiran..akan aku teruskan keja nieh..kalau tak..aku akan say gudbye....babai..sayonara...caucincau......

And probably, aku harap semua tu akan berakhir tahun nie..dan aku harap2 sangat 2011 akan buka lembaran baru yang lebih bermakna untuk aku..aminnn....

Banyak benda dah aku rancang untuk tahun depan...hopefully semua success..Alhamdulillah..my Mr Hubby sangat understanding..sangat membantu dalam memberi semangat..dan sangat2 membantu dalam menyelesaikan banyak masalah yang tertunggak dan mungkin yang bakal2 aku hadapi..kasih sayang dan perhatian dia betul2 buat aku rasa sangat dihargai dalam segala hal...LOVE U my darling!

Semoga Allah memberkati dan membekalkan semangat untuk aku teruskan perjuangan....Aminnn....


Babai Mr Soo...Best of luck for your future undertakings! 

No comments:

Post a Comment