This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, November 28, 2010

Melaka Holiday's Ultimate

Hari yang ditunggu2 pon tiba..jengg..jengggg..jengggg......

Setelah sesak nafas megungap tak kenal masa..setelah membazir air mata dek hal keja...setelah idup jadik tak tentu hala..dannnn.....tibalah masa untuk bersuka ria...melepaskan segala penat lelah yang selama ni aku telan2 walaupon aku tak rela.....

MELAKA.....the most charming and pretty damn places to be visited at least once a yearr...huyeaahhhhhhhh!!!!

Aku book hotel a month and half before the date that aku selected..previously nak lepak Mahkota hotel...(memang tempat lepak aku saban tahun....)..unfortunately, dah fully book..sedey sangat :(...then aku try tanya D'village..Bayview...Puteri...semua dah penohh!!!!....rasa nak tonggeng and nangis kuat2...di saat hati nie dah meluap2 nak bercuti..hotel penoh lakk...mulalah rasa nak salahkan diri..kenapalah aku tak pi book awal2....sobb..sobb..sobbbb.....

Nak dijadikan cerita, adalah sorang manager one of the hotel ni introduce aku satu hotel baru kat air keroh nieh..then aku try tepon..alhamdulillah dapat...yang paling kelakao aku boleh book hotel yang belom bukak and launch lagik...hehehee...lawak betul...hotel no takdekk..facebook takdek..web takdek...takot gak kalau hotel tu tak wujud.......ala...tawakal jelah...

Hari yg ditunggu pon tiba...benda pertama yang kitorang buat yelah, pi carik hotel baru tu....Alhamdulillah..wujud jugak ko yerr....itulah hotel yang dinamakan WORLD YOUTH HOTEL...doklah aku sefamily kat situ 3 hari 2 malam..ngan promo rate RM110 nett inclusive bekpes for 2 orang...

So, bermulalah hari2 yang sangat menyeronokkan selama kitorang kat Melaka tu...day 1, mandi2 kat WONDERLAND, check in hotel, tido2 and layan fb...makan2 seafud kat Alai-Umbai..then tidooo...zzzzzzzzz.......

Day 2, after took breakfast, jalan2 naik beca kat Bandar Hilir...naik River Cruise..pastu jalan2 cuci mata ngan shopping kat Dataran Pahlawan, Jusco, Tesco ngan Mydin.....ingatkan nak naik DuckTours..alahai..mahalnyerr..tak berbaloi rasanya..walaupon wit tu ader..tapi, idoklah aku..membazir jer rasenyer...kalau aku nak naik anak beranak 3 orang rate dia..more than RM100 just for 45 minutes...eeeeeeeee......merepekkk.....:p

Tapi apa yang aku tahu, aku enjoy sangat hari2 quality time aku ngan mr hubby and anak aku yg sorang tuh..very the enjoyable ones...dan itulah trip aku yang terakhir untuk tahun 2010 ( ye kerr???..december ada lagi nieh..)...hahahaaaaaa....

Dengan rezeki yang ada, tak ada salahnya kita peruntukkan sedikit untuk pi jalan2...tak perlu bermewah2..cukuplah sekadar sederhana..yang penting, segala moment tu dapat dikongsi bersama....



                         
          The time is begin....yeeehaaaaaa!!!!!

                            
                                     She is the most happiest person!


 See...told you before....sliding like never end...weeeeeeeeeeee!!!!

Nice huh!! special for kiddies..



Tomeyyyy kan mascot nie...pompuan nie dinosour niehh!!!


All resh item u cam simply find at seafood restaurant


Dinner seafood @ Alai-Umbai

Ronda2 Bandar Hilir ngan beca..


River Cruise

Ticket fee : Adult RM10 Child RM5

Relaxing and enjoying mocca mint at @ Starbucks
Christmas celebration @ new Jusco Melaka

Lunch @ Briyani Power, Tesco

Our dinner..simply delicious ayam penyet and pecel lele..

No comments:

Post a Comment