This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, December 26, 2010

Aku Dan Cuti Christmas

Christmas Day???..apa nak buat???


"Papa..jomlah pi jalan...jalanlah mana2pon asal tak dok umah..." First statement keluor lepas bangun dari tido...macam mengigau pulak aku nieh...muahahahaaaa....encik papa kata kata.."jomlah!!!"...laju jek aku bangun..masak nasik goreng buat sarapan pagi..pastu kitorang pon siap2 gie jalan..


Tempat pertama kitorang pegi...DANGA CITY MALL..cuci2 mata nengok barang IT kat situ, kebetulan terserempak pulak ngan boss encik papa..tengah survey laptop untuk anak dier yg dpt 8A masa PMR ari tu..pandai tol anak dia....ok..aku nak cerita nieh, dulu mall ni nama dier ..apa ekk..lupa plakk...owhhhh...sorry, BEST WORLD SHOPPING COMPLEX...bestlah sangat kannnn....hahahaaaa....tulah tempat singgah aku bila balik dari sekolah dulu..yelah saper  tak tahu..SIGS kan dekat sangatlah ngan mall tuh..turun jer bukit dari sekolah dah terpampang si bestworld...semua balik naik bas tunggu kat depan bangunan kaler merah tu...hehehee...teringat lerrr zaman dolu2...dah tawaf abis, rasa boring pulak..berpindah pulak kat ANGSANA..


Sampai jer kat ANGSANA....Makk aiiii....ramainyer orang2 kat sini...semua nampaknyer shopping last minit utk barang sekolah...bagus gak shopping kat sini, banyak pilihan barang..harga pon boleh compare2..ada murah ada mahal....pas makan mcd prosperity burger.. rasa macam nak gie tempat lain laaa...ajak encik papa pegi DANGA BAY pulakk...lama dah tak lepak2 kat situ...naik tram...makan aiskrim...


DANGA BAY...dah lain dahh...tak macam dulu...tapi yang pasti, kat sini cantik kalau nak amik gambor..tapi sayang, banyak benda kat sini tak dijaga dengan baik...rumah limas yang dibangga2kan tuh pun dah tak semenggah macam dulu...sayang betul....rasanya tak sampai 15 minit aku kat sini..sebab hujan dah turun....lebat pulak tuh...berpindahlah lagi kitorang..."Papa..jomlah gie jusco...hujanlah...tak boleh wat aper2 pon kat sini..." Encik Papa ok..so kitorang pon bertolaklah ker JUSCO TEBRAU..


Rasanya bulan nie dah lebih 5 kali aku datang JUSCO TEBRAU nie...tapi yang aku sure sangat2...tempat ni jer yg best kat JB nieh (pada aku laa)...kadang2 pelik, kenapalah JB nie takder tempat menarik nak pegi...tak macam Melaka...apatah lagi KL...
Dok pusing2 kat jusco, sampai kaki naik penat..."Pa..nengok wayang jom.."..
Then, kitorang pon pegilah nengok wayang..book ticket pukul 9.50pm..yang lain semua dah full..hentam jelah...
itulah benda terakhir yang kitorang wat hari tu..nengok wayang..cerita aper???...NARNIA 3D lah...next post aku cerita pasal cerita ni eh...


Habis dah satu hari cuti Cristmas aku heheehhee...SELAMAT HARI CHRISTMAS everybody!!...:D





No comments:

Post a Comment