This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, December 26, 2010

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader 3D



CHRONICLES OF NARNIA 3D (2010).....


Last activity aku masa Cristmas day...tengok ini movie...not bad jugaklah cerita nie...cuma aku rasa macam lama sangat dok dalam tu..nasib baik aircond  tak berapa sejuk...cerita classic macam nie ada rasa macam boring sikit...tapi oklah..just nice....
This time around, cerita pasal Edmund and Lucy Pevensie, along dengan their pesky and mulut bising sepupu yang namannya Eustace Scrubb. Diorang terswallowed into a painting yang ada kat dinding bilik. Nampak real masa air laut kat painting tuh berombak2...orang puteh kalau buat cerita..memang ler marbeless.
Without sedar, three of them joining forces once again dengan royal friend yang tersangatlah hensem (betul kata Yot..hehehee...) Prince Caspian and the warrior yang sangat2 comel..seekor mouse yang namanya Reepicheep, diorang whisked away on a mysterious and extraordinary mission to the Lone Islands, and island2 yang lain.... On this bewitching voyage that will test their spirits and four of them dengan magical Dufflepuds, sinister slave traders, roaring naga and enchanted merfolk. Bila diorang entirely uncharted perjalanan ke  Aslan’s Country, macam2 lagi yang berlaku...sampailah jumpa the 7 swords..barulah semua masalah settle...itupon dengan bantuan si mulut bising Eustace tu...
So, pada saper2 yang tak tengok lagi movie nie..pegilah tengok...lagi2 yang memang dah ikut cerita nie dari season one...sooooo...enjoyzzzzzzzzz....:)


Star Rating      :   ****
Recommended :    YES


Kopak lagi wit nengok 3D nie...
Si mulut bising, Eustace Scrubb...

Pcince Caspian the hensem guy..


No comments:

Post a Comment