This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, December 27, 2010

Sistem Barter????

Ha...nie aku nak cieta kat korang...jangan kata sistem barter tak laku zaman nieh..hehehee...laku beb!!..sebabnya..aku baru jer buat sistem nie tadi ngan kawan aku..Puan Salbiah Ali a.k.a untie Yot...ngeheheheee....


Nak dijadikan cerita...kebetulan anak Yot si Sofea tu naik darjah satu tahun depan = minggu depan lerr...so aku bagilah buku2 sekolah agama si Aleeya kat Yot untuk Sofea guna...buku2 tu elok lagi...daripada di simpan dalam kotak wat pekasam...baiklah bagi pewaris2 terdekat kannn...nak dijual tak retilah nak charge berapa...kalau beli 1 set buku2 tu..charges dia RM40..memang la tak mahal mana..tapi pikir2 balik buku tu pakai sekejap jer kann..better cari kekawan mana2 yang ader...kalau aku nak jual second hand..takkan nak jual RM20 kot..macam tak best pulak..so pikir punyer pikir baiklah aku wat sistem barter....


Aku soh Yot beli je stationery gantikan buku2 tu instead off duit...Yot pon ok jerr..yang best tu siap request lagi tu nak soh beli aper...muahahaaaa....So, dapatlah Aleeya mechanical pencil a.k.a pencil tekan2...oklah tu kann...Untie Yot berbesar hati belikan Aleeya 2 pencil...thank you eh untie Yot..tahun depan kita kasi buku darjah 2 kita...untie Yot belikan lagi eh pencil tekan2 tuh untuk kita...hehehheee...suker tawwww......

Buku sekolah agama darjah satu Aleeya dah bertukar tangan..hehehee
Nielah pensel tekan2 yang Untie Yot belikan...thank you eh Untie Yot!





2 comments:

  1. suka2....pandai mama2 ni wat sistem barter...pakkal je auntie kid ni jauh...

    ReplyDelete
  2. mama2 skarang semua kreatip...setakat jual beli barang...tukar2 barang..finger tip jekk..hehehe

    ReplyDelete