This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, January 2, 2011

Ada Apa Dengan PASAR KARAT?


Ada apa dengan PASAR KARAT??

Pasar Karat nie letaknya kat area Sg Segget...(Sg Segget tu dah tinggal sejarah dah..zaman aku skolah dulu..tepi sungai tulah tempat aku menebeng tunggu bas nak balik rumah..hehehee)..Pukul berapa bukak aku tak pasti..tapi yang pasti aku pernah pegi area pukul 9pm...10.30pm...1.00am...sepanjang malam kot....hehehehe....kat sini, lagi malam lagi meriah..lagi malam lagilah ramai orang tebor tikar nak buat jualan...yg aku dapat tahu bayaran open tikor a.k.a lesen jualan satu malam, RM5..kalau tak salahlah...tapi aku notice, ramai jugak yang takder lesen..mungkin buat jualan sekadar suka2 jer..

Kat sinilah korang boleh dapat macam2 barang sama ada barang baru atau lama. Tapi yang aku tahu konsepnya lebih kepada jualan barang2 lama atau recon..dari zaman korang kat dalam perut mak sampailah korang dah beso panjang nie..semua barang boleh dapat kat sini..ada certain item yg dah obsolete..tapi still dijual..emmm...tak tahulah kenapa..mungkin atas dasar permintaan pembeli kot...

Antara barang2 baru kat sini yg korang boleh dapat macam tudung2 cik ekin, baju2 kak melah, tshirt2 abg metal, sandal adik2, slipor2 buaya...macam2 lagilah...barang lama@recon@unik pulak macam duit2 lama, tembikar nenek moyang, beg2 travel jalan satu dunia, kasut2 sepak bola ngan sepak orang, torchlight bermacam bentuk and kaler....hishhh...senang kata banyak gilerlah...tepuk dada, tepuk kocek, tengok wit cukup tak nak beli...heheheee...

Attached a few gambo yg aku sempat snap..selebihnyer korang pilah jalan nengok sendiri kat sana...takder salahnya korbankan a few jam masa tido ko jalan kat sini...nak soh korang korban utk semayang sunat malam sure lagi susah kann... ..muahahahahaaa...:)


Artists...saper nak lukis potrait pon boleh..

Ada berani pakai baju pengantin lamer niehh...muahahahahaa......

Beg computer pon ader jual...kena pandai bargain eh... 

Pedang2 comel untuk hiasan

Poster2 wat tampal kat bilik..nak framekan pon boleh jugak..

Encik rabbit pon ader...

Wit2 lama...original okkay..ini feveret encik Papa..sebab encik Papa pon wat collection wit2 lamer..

kat sini pon ada jugak jual stroller second..mostly branded item..abg tu nampak boring jer..xder customer eh...siann....:)

Cik biola yang seksi ni pon ader jual kat sini tawww....





No comments:

Post a Comment