This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, January 30, 2011

First Timer - Ikan Haruan Masak Sambal....

    Hari nie aku nak masak ikan haruan masak sambal....ikan haruan disauk mak kat parit belakang umah...ni first time aku nampak betul2 depan mata..first time aku dapat pegang ...first time jugak aku membersih dan menyiangnyer...first time aku realized ikan ni susah betul nak dibersihkan..dan first time jugaklah aku betul2 masak ikan nie...dalam hati...ye tak ye jek aku masak ikan nieh..ngeheheeehe...and last but not least, as a first timer..apa rasa ikan nie ekk???!!...

mula2 scary nengok ikan nie...awat ler ruper ko macam nie..macam makhluk reptilia tu jerkk...nasib baik jiwa aku kental...ahh!!! takper...redah jerr...


nie lepas dibersihkan...mak aii..ada 1/2 kg tepung aku tabur kat ikan ni semata2 nak bersihkan lendir dia....dia punyer lendir...ya ampunnnnn!!!!!!....ikan keli pon tak macam tuh..


bedak2 kan sikit ngan kunyit and garam sebelum menggoreng...


chhengggg!!!!!...power bunyik dierr...


sementara tuh..tumiskan sambal...sat lagik nak golek2 ikan haruan yg dah digoreng kat dalam tu....


taraaa!!!!!dah siap ikan haruan masak sambal saya...rupa semenggah sikit..kalau tak...seram aku nak pandang....

Selamat menyantap hidangan ye kawan2...:)







No comments:

Post a Comment