This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, January 23, 2011

HORROR MOVIE 2011 - KHURAFAT





Best wooo movie nieh!!!!


Compare ngan DAMPING MALAM...macam tak sampai hati nak cakap...huhuhuuuuu.....


KHURAFAT ni mengisahkan tentang JOHAN yang baru saja berkahwin ngan pompuan pilihan yang namanya AISHAH...since kawen macam2 benda pelik berlaku dlm hidup diorang...since kawen jugak, ex-girlfriend Johan, ANNA tak abis2 meroyan macam org gila talak, sebabnya Johan kawen ngan Aishah, sedangkan diorang bercinta nak rak tapi kesudahannya tak kawen...


Everyday Johan ngan Aishah kena ganggu ngan hantu pompuan yg mukernyer..aduyaiii....seremmm.....nasib baik aku bawak shawl..boleh ler sekejap2 tutup mata ngan shawl tuh.....hehehheee....


In between cerita tuh, Anna bunuh diri sebab tak sanggup menanggung sengsara jiwa yg dirinya tak diperlukan lagi oleh Johan...dah merayu melutut pon Johan mati2 tak nak terima dia..alasannya dia dapat perempuan yg lebih baik dari dia...eemmm...kesiann....


Nak dijadikan cerita, mak Anna bagi amanah pada Johan untuk uruskan jenazah Anna...masa dlm perjalanan balik ke kampung Anna nak kebumikan dia, barulah terbongkar semua rahsia...


Rupa2nya si Johan ni dah guna2kan si Anna (Anna ni kaki clubbing and sombong arnab)..awalnya Anna tu tak hingin ngan Johan nieh..tapi Johan ni sangguplah jumpa Tok Bomoh..terjadilah benda khurafat nie..dan terjadilah juga perjanjian antara syaitan ngan si Johan... 


Perjanjiannya, once Johan dah berjaya mendapatkan Anna, dia tak boleh tinggalkan pompuan tu walau apa pon yg terjadi...kerana Anna dah consider bersatu ngan roh mayat yg dah digunakan untuk dibuat minyak senyonyong...jika Anna ditinggalkan, Johan akan diganggu dan dihantui ngan roh mayat yg digunakan utk buat minyak tu sampai dia mati....senang cerita, Johan tak boleh main2kan dan tinggalkan Anna la...memandangkan dia tinggalkan Anna dan berkahwen ngan Aishah..tu yg macam2 benda2 berlaku tu...


So, kesimpulannya Johan kena membayar perjanjian ngan syaitan tu dengan nyawanya sendiri memandangkan  Anna pon dah mati...tak ada apa yg boleh balikkan keadaan seperti sedia kala kecuali dia kena bayar semua apa yg telah dijanjikan....
















2 comments:

  1. ooo, kiranye yang buat pedajal si johan ni la yer.. aku ingatkan die yang jadi mangsa keadaan.. abis tu si liyana jasmay tu ape jadik??

    ReplyDelete
  2. liyana tu bini dia..tak jadi ape pon..hujung cerita si johan pon mati..kena makan sumpah setan..

    ReplyDelete