This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, January 3, 2011

Horror Movie : DAMPING MALAM


DAMPING MALAM was the first horror movie yang aku tengok untuk tahun 2011...


How to summarize????....tak excited sangatlah nak cerita sebab movie nie tak besttt...huhuhuuu...boring gedegekk...:(


Apa yg aku dapat simpulkan kat sini, director dia si Ahmad Idham tu macam dah kehabisan idea...jalan cerita ada...tapi aku rasa banyak sangat ruang kosong...tak boleh feel la cerita tuh....


Cerita dia pasal si isteri usahawan nama dia Lira@Ku Aa yang amik pendamping untuk jaga dia ngan keluarga dia...kononnya agar pendamping tu boleh jadikan keluarga dia lebih sejahtera dan aman bahagia..tapi dia silap...sebab dia banyak langgar pantang, tak patuh pada janji dan perjanjian yang dah dibuat...arwah bonda sebelum meninggal pernah pesan, jgn sekali2 amik pendamping (ikut sejarah keturunan mmg ada pedamping..tapi mak dia dah buang..)..nanti buruk akibatnya..tapi kerana pentingkan diri sendiri, dia amik jugak pedamping tuh..


Hanya kerana nak selamatkan diri dari diketahui semua rahsia2nya..Ku Aa sanggup tuduh penjaga a.k.a makcik dia sendiri Enda@Umi yang dialah yang membela pendamping dan tujuannya nak memecah belahkan kelurga dia....apalah punya pompuan...


Kesudahannya, anak Ku Aa jadi korban dari sifat khurafat dia sendiri...Ku Aa tak boleh buang and settle pendamping yg dia ada sebab tok bomoh yg turunkan ilmu tu dah pon mati...semua penyelesaian hanya ada pada tok bomoh tu jer...menyesal tak abis Ku Aa...


Tu jelah yang aku boleh cerita..yang lain korang tengok sendiri eh..tapi korang nak tengok kerrr?????.........muahahahahaaa......


Star Rating        :  **
Recommended  :  NO






No comments:

Post a Comment