This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, January 23, 2011

Owhh Ikan Haruan Owhh Ikan Puyu...

Nielah aktiviti yg paling best kalau kat umah mak...bila lewat2 petang, mulalah kitorang meronda keliling umah..carik ubi kerr...carik daun kari ngan daun kesum wat tapau balik umah kerr..jengok2 cili api ker (pon wat tapau jugak..heheheee..)..and yang nie carik ikan dalam paritttt....weeeeeee...syok wehhhh...:-D


Bila air parit dah tinggal sikit memang senang bak carik ikan2 nie..especially puyu..haruan..sepat...cuma kena sanggup meredah lumpur laaa...kekadang nampaklah ikan tu lompat2 sebab nak amik oksigen, yelah air kan dah tinggal sikit..ala2 nak kering..jadik nampaklah ikan tu tergolek2 kan dalam tuh...


Bebudak nie posing sakan...yeye oo..pakai payung..bukan ujan maner ponn...

Nielah orangnya yang memang super power bab menangkap ikan..saper tuh???
MAK sayalah...heheheee...hebattt kannn!!!!

Hohohoo.....mak saya memang hebattt!!!!!
Yeahhh!!!hidup mak!!!!

Inilah ikan haruan pertama yg berjaya disauk mak...

ni lagi 3 ikan haruan..yeehaaaa!!!

besar kan ikan nieh....bestt wooooo!!!!!!

Nilah ikan2 yang mak dapat sauk...dalam masa tak sampai 1 jam...eemmm....saya bangga ngan mak saya!!!!

Ni gambor ikan2 yg dah masuk besen....haa..baru clearr....



No comments:

Post a Comment