This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, January 29, 2011

Sweetlilly Kitchen - Homemade Cakes

Semalam ada sorang kawan lama sayer tepon, dia sibuk tanya kat mana aku order kek masa adik ipor aku kawen tahun lepas...aku cakaplah aku order homemadenyer...yang buat tu namanya Nina..dia sibok soh aku buat post entry kat blog aku nieh...dia kata malas nak bukak facebook aku nak pi cari satu2 dalam album...hehheee...sian ngko.....

Yelah, utk ko aku wat summary sket a few cake yg aku pernah order ngan Nina tu...kat sidebar ada blog Nina -  sweetlilly kitchen...boleh try jalan2 kat situ...jangan rambang mata sudah ye....


Cupcake nie aku order untuk mak aku

Yang ni pulak order untuk Mak Mer aku.. 

Nie aku order untuk hantaran adik lelaki aku

Nie wedding cake steam buttercream...sangatlah marbeless..naik pening nak pikir design untuk bagi kat Nina untuk wat kek nie...story behind the scene, kek ni berjaya bertahan kat dalam kotak dalam bilik pengantin 48 hours without fridge....
almaklum, kalau dah wat kenduri kawen, manalah nak muat fridge kann..segala khazanah dah bertapa kat dalam tuh....dapatlah pulak kek ni nak menyelit kannn....:)

Nie Cupcake untuk jadi close friend wedding kek kat atas tu...

Bila dah susun2...dia jadik macam nie...cantek kannn???

Nie aku order masa anniversary aku 7 yrs..fully chocolate...ngan roses2 sekali chocolate....

Close up...The best about Nina...her roses looks so charming and natural...thumbs up to Nina!





No comments:

Post a Comment