This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, February 12, 2011

All About Caca - Holiday @ Melaka

All about Caca...who's Caca...tu la budak kecik yang umurnya baru 3 tahun 5 bulan...dialah budak yang paling kecik dalam family besor kitorang (besor kerrr???)...ngeeeee....

Caca nie anak sedara aku a.k.a anak kak long aku lerr...hehehee...kalau dulu2 aku sibuka melayan kakak dia..skarang since dia ada, aku sibuk plak melayan dia...melayan kerenah dia yg kekadang aku pon surrender...huhuuu....

Kenapa nama dia Caca?
Is actually nama dia NURIN ELISYA...previously panggil SYASYA..tapi budak kecik ni pelat...dia tak boleh sebut betul nama dia yg macam orang panggil...so, Syasya jadinya Caca...

Dia suka tanya..
"Auntie Ngah kat mana?...Caca kat umah ngan mama..ngan kakak..ngan ayah..."
"Auntie Ngah tak keje ker ?..Mama Caca tak keje.."
"Caca sedih...Caca nak balik umah Wanlah..sian Wan takde kawan...Caca indu ngan Wan.." (Wan tu nenek dia la..a.k.a mak aku..)

Tu lah Caca..sangat comel..keletah..cerdik..and selalu jadi penyeri suasana...suka sangat bertanya..bercakap tak berenti...membebel macam org tua...kalau teringat kat dia, mesti aku senyum and ketawa sorang2...heheheee....


kalau pegi makan kat mana2 lah..inilah tempat main dia...tak kiralah kedai makan ker..restoran ker..umah ker..suka sangat main kat sini...kat mana tu??..bawah mejalah.....aishhhh... 

Caca pantang nampak kelibat org yg dia kenal...dia mesti berlari nak rak sebab nak peluk org tu...
Ada jugak tersungkor kangg...

Cute kan dia..hahaha..



Caca and Yaya..

Pantang nampak stage or any platform..sure naik, terus lompat2 and lari2....
betul kan apa aku cakap...sure lompat punyer...


She adore minnie mouse as well..









No comments:

Post a Comment