This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, February 6, 2011

CNY 2011 @ MELAKA


Tahun nie nyer CNY gie Melaka lagi...buget ciput so jln2 dekat je la...sebab buget extravaganza kena simpan utk holiday trip aku next month masa cuti skolah...even ciput2 jer, tapi still enjoy..sebab semua ada..meaning to say that betul2 rombongan mak eton la...since ramai yg join, so aku decide gie book homestay..nasib baik dapat..credit nyaris2 lemas sebab call hotel ngan homestay merata2 kat Melaka tu..and aku tak heran semuanya fully book since CNY this year rasa mcm terpanjang sikit...ngeeeeee.......:)


Tempat pertama aku singgah lepas bayar tol kat air keroh, yelah WONDERLAND THEME PARK...memang dah plan dari awal nak sampai awal sebab nak parking kat main entrance...dekat sikit..then, ultimately kete aku no 2 parking kat situ...muahahahaaaa.......


Then, masa cantek2..check out WONDERLAND..lunch nasi kandar yg marbeles kat Restoran Subaidah then straight away gie check in HOMESTAY lak..dekat jer....tak sempat nak bergosip..dah pon sampaiii.....


Lepaking and tiduring kat homestay...then proceed dinner ikan bakar kat ALAI- ALA KASSIM yg memang jadik port aku kalau datang melaka nie...the most cheaper tempat makan ikan bakar kat Melaka nie..


Next day, moving to MYDIN..shopping tak hengat..malas nak cer...sebab banyak wit tabur kat situ...huhuhuu......


After lunch, singgah sat kat Zoo (singgah kerrr...) melayan bebudak kanak2 riang...basicly yg gumbira ria bebudak jer...tapi oklah...ticket tak ler mahal mana..walopon aku dah pi sini 3/4 kali..tapi still best...sebab tak panas...sejuk kat sini sebab banyak pokok....suker youuu....:)


Malam gi dinner ikan bakar lagi..tapi kat MUARA SG. DUYUNG pulak...lot of story behind the scene...


Third day..gi jenjalan Bandar Hilir...River Cruise..Dataran Pahlawan...Jusco...last sekali dinner kat Tesco...


Bertolak dari Air Keroh kul 10.00pm..sampai umah kul 12.00pm...pastu semua tergolek..terbongkang tidur kepenatan...hehehhee... 


Anyway, pada kawan2 semua sempat lagi kot aku nak wish korang...even cuti dah nak abis..tapi raya ada lagi kan...ngeeeee....


GONG XI FA CAI!!!!





No comments:

Post a Comment