This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, February 6, 2011

HOMESTAY @ MELAKA - CNY FEB'11

CNY kali ni aku and family lepak kat homestay jer..since yg nak pergi tu ramai..aku rasa better dok kat homestay jer..idea ni dapat pon dari kawan Mr Papa yg before nie pernah dok homestay kat Bukit Katil..By then, homestay yg kitorang lepak 3 hari 2 mlm nie, location dia betul2 kat MITC Centre, Ayer Keroh..sangat dekat dengan Pasaraya Mydin ngan Wonderland Theme Park...

Interest places around homestay yg korang boleh pegi jugak macam Zoo, Taman Buaya, Taman Rama2, Taman Seribu Bunga, Taman Botanikal...hishhhh..banyak legi lerr...

Tapi vacation kali ni betul2 puas hati...lagi2 ngan homestay 3 bilik fully aircond and fully furnish ngan furniture..berbaloi betul ngan harga yg kitorang bayar..RM150 utk weekdays and RM200 utk school holidays or public holidays...bila dah kongsi2..berapa sangatlah kena bayar kannn...compare to kalau korang dok hotel...anyway, below ada a few pics yg korang boleh nengok..mana tau korang pon nak gie jenjalan kat sana....enjoyssssss.....:)

Homestay ni ada 3 bilik tidur, 2 bilik air and also extra tilam and bantal.

Master bedroom with aircond and bathroom

Here the spacious living hall..Mr Papa posing tak hengat..

Dining hall...

dry kitchen..

kalau rajin nak memasak..boleh masak kat wet kitchen nieh...

Cawan, pinggan, toaster, rice cooker, electric keetle were provided...maggi, biskut, jajan, coffee facilities sendiri bawak eh...

Third room also with aircond..beside there is a iron with board..

bathroom with heater..toileteries bawak sendiri jugak ehh..

Second room with aircond





No comments:

Post a Comment