This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, February 6, 2011

IKAN BAKAR ALAA..KASSIM (ALAI) - CNY FEB'11

Bila dah sampai Melaka nie..mesti kena makan ikan bakar..tak kiralah kat Alai ker..Umbai Pernu ker..Serkam ker...yg penting dapat makan...But this time round ingatkan nak pi makan kat Muara Sg Duyung...tapi jalan tak berapa sure..tanya2 ngan tuan tanah Homestay Kak Zawiyah..dia suggest gi makan ikan bakar kat Sg. Punggor..aku pon tak tahu tempat tu kat mana..tak pernah pegilah katakan...then dia cakap, one of the service yg dia bagi utk guest ialah bawak pi makan ikan bakar kat Sg. Punggor tuh...

Then siap2..lepas maghrib kitorang gerak nak pi dinner...sampai jer kat sana..surprised jugak..aikkk!!!..tempat ni biasa aku pegi cuma tak pernah makan jer...check2 harga..mak aiii...mantul jugak...kebetulan tempat makan yg biasa aku pegi kat sebelah jer ngan Ikan Bakar D Muara yg Kak Z suggest...apalagi...berpindahlah kitorang...jalan kaki sikit pegi kedai sebelah...Ngeeeeee....rupa2nya restoran tu tu kat area Alai jugak..bezanya location kat Sg Punggor..wakakakakaa....

At last makanlah kitorang kat Alaa..Kassim..sini nak kata sedap..biasa2 jer..tapi boleh makanlah..takderlah tak boleh makan langsung..special kat sini..harganya tersangatlah murah compare ngan restoran2 area situ..somemore adik yg tukar kira tu selalu bagi diskaun kat aku kalau makan kat situ..hehheeee...best adik tu..lain kali akak datang makan lagi yerr...weeeeeeee...........:)

 Saper nak datang makan sini, masuk kat pintu gerbang Crystal Bay, pastu carik signboard medan ikan bakar..then carik kedai no 1...cubalah!!

 Kat sini rata2 menu lebih kurang jer...yg tak sama harga ngan rasa masakan jer...

Ikan banyak...siakap, kerapu, jenahak, pari...pilih jerr...


Nie ikan aper??..aku pon tak tahu...ngeeeeeeeee....


Kupang..aku tak suka sangat makan haiwan cengkerang nie...


kepah..kulit tebal sikit dari lala..sedap jugak..


ketam bunga...kat sini tak ada ketam bangkang macam seafood kat JB yer...


Tuka a.k.a anak ikan pari


otak2 ni tak sedappp!!!!..tak boleh lawan otak2 kempas...


Udang masak sweet sour


siakap tiga rasa


 kangkung belacan

kailan ikan masin



3 comments:

  1. Ada no Tel kedai Alaa Kassim ni tak????

    ReplyDelete
  2. Ada No. Tel kedai Alaa Kassim ni tak?

    ReplyDelete