This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, February 27, 2011

Kuak Lontang @ Joram Pak Ngah, Kg.Lukut

Lamo dah den tak balik Kg. Lukut...


Kg. Lukut?..negeri sembilan??..
Sapo ado kek sano??...
Kenapo nak balik sano?..
Apo ado kek sano??...


Kg. Lukut tu kek Koto Tinggi yo...serpihan Lukut negori sembilan..org kek sini rato2 asal dari sano and memang loghat pon, longat org negeri...Kg tu actually umah mak mertuo den...ngeeeee....kg encik papa lerr.....ngeeeee....


Sememang yo dah lamo tak balik..since encik papa tersangatlah sibok ngan agendo kerjonyo, memanglah kitorang tak sompek nak balik sano...kebetulanlah an, semalam encik papa tak kejo, driftlah kejap ke kg lukut yg permai tu....


Cuaco sangatlah poneh...tu tando2 nak kemarau tu..bilo panas2 macam nie amatlah sesuai jiko dijalan an aktiviti berondam...hence, sebulat suaro..."jom mandi joram!!!!"....weeeeeee.....semuo muko ado sonyummmm....:)


Joram pak Ngah nie tak jauh laie umah mak mertuo den...dokat yoo....tapi nak masuk dalam tu...mak aiii...jahanamm keto...jalan tak berapo nak cantik...tapi memandangkan semua sibok nak berondam, rodah yolah....


Sampai sano, orang takdo laie....wuiiii.....kuak lontang gilo aku.....ngehhhhh...ngeh..ngehhh...

nielah org planet yang paling gumbira bilo jumpo air...

termasuklah aku...ngeh...ngehh..ngehhhh....


Encik Papa wat spa ikan...


Budak planet kecik nie tak pornah nak jumpo pasir kek mano2..tu yg bilo jumpo pasir..ala2 jokun yoo...  


best main air kat sini...tapi memandangkan cuaca panas..air pon kureng sikit...


korang tak teruja ker nengok air jeram nieh...dah penat2 keje...sesak nafas ngan bunyik2 kete..sekali-sekala masuk utan...main2 air..best kann....hilang stress...:)


lama dah tak nampak pepatung nieh..dulu kecik2 slalu carik haiwan ni tepi parit....




p/s : sori ler kalau bahaso nogori den merepeks...nanti encik papa baca entry aku nie sure kena gelak nieh....aku redha!!!...huhuhuuu...









No comments:

Post a Comment