This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, February 15, 2011

Seat Tinggal 2????

Seat tinggal 2???...owhhh...sedeynyerr....huhuhuuuu.....

Since tomorrow semua orang cuti, cadangnya nak pegi jalan2 USS...yelah, bukan senang nak dapat cuti serentak ngan Encik Papa saya...by then, peluang yang ada tu naklah dihabiskan bersama..kononnyalah...tapi agaknya memang takder rezeki, ticket bas yg kitorang nak beli tu dah habis...yg aku tahu Cik Laila staff Odessey tu cakap ticket tinggal 2 jekk..tu pun separate seat...
Owwhhh...pilunya hatiku....

Aku ni anak beranak 3 orang..mana mungkin mahu duduk itu kerusi yang hanya ada dua....oh tidakk!!!
Jadinya Cik Laila offer aku ticket bas pukul 10am...terang2lah aku reject...tak naklah aku...kang tak pasal2 sampai sana kang pukul 12pm..takpon 1pm...takpon 2pm...heeee..buang karan jerr...dengan jamnyer..ngan kastamnyer ...carik penyakit la...pastu petang USS dah tutup..abih aku nak jadik aper..gigit lidah jer nengok org naik rides..aku terkedek2 lagi nak beratur...eeeee...idoklah aku...

Senang cer..postpone jelah jalan2 carik pasal tuh...hari lain kan ader..s'pore bukan jauh maner ponn...kalau malam ni aku pegi sana, malam ni jugak boleh sampai..bukannya macam langkawi...kalau malam ni gerak, besok tengah hari baru sampai...yg best dari bulan sampai ke matahari mata ni boleh nampak...

Mata ni dah gatal2 dah skodeng calender...apa tarikh best nak pegi sana ekk???..yg penting mesti weekdays...weekend???? takmo..takmo....dahlah ticket masuk mahal, org pon ramai...nanti nak naik rides berebut...nak begambo berebut....tak best woi....planning mesti mantap, semua tu mesti dielakkan sama sekali....no..no..no....

Takper..malam ni mimpi dulu gambo ngan geng madagascar...eemmmm....:)



1 comment:

  1. beb, boleh naik bas transtar kan kat depan city square tu.. terus ke USS..

    ReplyDelete