This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, February 8, 2011

WONDERLAND THEME PARK - CNY FEB'11

Kalau pegi ke Melaka, jangan luper yer singgah kat Wonderland Theme Park nie..dekat area air keroh jerr..kalau badan rasa penat lepas mandi..boleh book hotel yg ada dekat2 area situ..ada hotel Puteri Resort, Seri Malaysia, World Youth Hotel, D'Village Resort, Ancasa..byk lagi lerr..kalau yg datang bawak rombongan mak bedah boleh jugak try lepak kat homestay yg berlambak yg ada kat area MITC..dekat sangat2..dalam  5 minit jerr..tak rugi kalau korang datang sini..semua di depan mata..sooo..kita enjoysssss.....


Theme Park..simple yet full of exciting!


The cutest mascot..


If came early morning..boleh jumpa semua mascot..usually diorang akan dok kat entrance..


Ticketing booth


Child Park





Anak beranak yg dok berendam sampai kecut..ngeeeee....


Sambil berendam boleh join mascots joget2..hahaaaa..



Here one of the extreme slide..dare to try????


90' degree...


Perrgggghh...air berkocak hebattt..orang pon dah tak nampak..menandakan beban badan papa yg melampau..ekekekkkkk...


See...dua orang bapak budak dan bakal bapak budak yg main entah macam mana...boya sampai dulu kat bawah...orang tetinggal kat belakang..poyo betul!!




2 comments:

  1. wah, nampak menarik.. harus masuk dalam wishlist.. mase aku datang melaka tahun lepas benda ni tak bukak lagi.. tapi kalau datang waktu cuti sekolah mesti ramai gile orang kan.. tu yang aku tak larat..

    ReplyDelete
  2. ha..memang..tau takper..aku kalau nak pegi carik cuti public holiday utk JOhor..

    ReplyDelete