This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, February 20, 2011

World Kite Festival - Part 1

Last friday, cuba skodeng layang2 nieh dari tingkap ofis...alaa....macam tak banyak jer layang2 tahun nieh..
cuma nampak si kurita ngan sang buaya jerr...mana yang lain2...tu yg dalam hati lagi rasa tak sabor nak pi nengok tu...takper2, petang nanti balik keje boleh singgah jap...

Bukit Layang2 ngan ofis aku tu dekat jer..jalan kaki pon sampai..naik kete tak ler sampai 5 minit...kalau nak balik umah, mesti kena lalu situ ponnn...tu laa..bali keje friday tu nak tak nak Encik Papa kene singgah jugak...ngeeeeee....

Sampai saner jerr dah pukul 6pm...jalan jem sikit...kete banyak pulak berduyun2 nak gie bukit layang2...tapi biasalah, bab2 parking ni..Encik Papa memang penyabor..even kena bepusing 10 kali pon dia tak kisah...tapi kekadang takyah pusing byk2 kali...biasanya kitorang memang dapat tpt parking VIP lagi...maknanya parking kete dekatlah..takyah nak jalan kaki jauh2...kalau dah rezeki kannnn....:)

Yg sedihnyer sampai jer kat sana, layang2 semua dah turun....ayakkkk!!!!..terlambatkah aku???..ilang sikit mood...takpelah, jalan2 sikit kat booth2 sini yg dah macam baazar ramadhan dah...snap gambo pon sikit2 jerr..takder mood kannnnn.....

Takperrr...besok aku return lagi...sure dapat nengok layang2 gergasi tuh...sure dalam hati Encik Papa cakap..."isshhhh...mengalahkan budak kecik"....tapi dlam hati aku pon berkata jugak.."ada aku kesahhhh!!!".....
Usually pesta layang2 nie 5 hari....suka hati korang lah nak datang hari aper...
Kalau korang nak menyibok sekali main lelayang tu pon boleh..sajer2 jer meramaikannya...kat sini banyak booth jual layang2..harga boleh tahan murahlah...pilihlah apa2 katun or idol yg korang suker..semua ada...

One of the booth layang2 yg korang boleh singgah...harga dari serendah RM5 sampai ke berpuloh hengget....layang2 besor, wit pon besor lerr....

Kalau korang lapor, KFC pon ader...jgn kata KFC..Pizza Hut, Ayamas, A&W dan segala macam fast food ader kat sini...tapi yg aku perasan booth KFC yang paling besor dan selesa...siap ada meje ngan kerusi makan yg ala2 korang makan kat restaurant KFC kat Mall...sebab aper KFC lebih nampak charming dari yg lain???..sebab KFClah penaja paling besor...hehehheee....

Aku paling suker nengok booth jual bola nieh...bola dia kaler2..cantek2..harga pon tak mahal maner ponn...

Bola kecik nie tak salah aku rege dia RM5...kalau aku beli saper nak main pulak kat umah tu?...takyahlah...buat sepah umah jerr...

See..kan aku dah cakap...tak banyak gambo...alaaa..lagipon masa takder...dahlah nak maghrib, aku ngan Encik Papa pon kena rushing balik..sebab sat lagi anak dara aku balik sekolah...kitorang kena sampai umah sebelum dia sampai..kalau tak, jawabnyer doklah dia depan gate...saper nak jawab????








No comments:

Post a Comment