This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, February 21, 2011

World Kite Festival - Part 2

Okkayyy...sambung balik cerita aku PART 2 @ Bukit Layang2...actually anak aku sekolah hari sabtu tu..sekolah ganti CNY ler...jadinya, tak bawaklah aku anak dara yg sorang tu..yelah..bior dia menyahut seruan sekolah untuk menuntut ilmu...jadinya, aku ngan Encik Papa haruslah memanfaatkan masa yang ader untuk beronggeng...naik jer budak busuk tu atas bas...apalagi, kelam kabutlah kitorang bersiap2....ngeeeee....

Sampai kat saner jer orang dah ramai...tapi macam biasa bab parking..no hal punyerrr...well, you know right??? rezeki memang selalu depan mata....heheheeee...parkinglah kitorang kat tempat yg sangat strategik...takderlah nak parking jauh2...basah ketiak kang nak berjalan jauh2...dengan matahari yg tepacak atas kepala...sendiri imagine lerr...

Nak gambo banyak2 pegilah review dlm FB aku...kat sini seadanyerlah yer...utk kengkawan yg takder FB boleh ler layan kat sini...nak letak2 pics banyak2..mintak maaflah yer..aku nie tak sesabor mana nak melayan kerenah line berukband aku nieh...yang kadang2 mengungap tak tentu hala....jom!!!..kita enjoysssss....:)




Atok nie very the friendly one..came from JAPAN...apa yang aku perasan most of the kiters yg foreigners laa..semuanya veteran2....tapi aku paling suker Atok Jepun nieh...layang2 dia semua yg jenis comel2 tapi sangat cantek...ada kupu2..rama2..bunga2...senang cerita semua yg kiut2 dia punyerr...heheheeeee....

Cuba teka..saper nie??..nielah Atok Jepun tu..dia dah tukar costume dah..baju dia comel.....sekali pandang macam baju tido..ngeeeee....

Nie lagi satu... atok jugakk....bukan OKU okkayy...dari maner, aku tak sure...mungkin dari Austria or Australia...terror atok nie, dia main lelayang pakai beskal roda tiga nie..atok yg hebatt!!!

Nie shot dari jauh...asal dia nak tergolek jer aku sure terjerit...ngeri siot...tapi dia tak pernah tergolek ngkoo...tayar dia terjongket jer lebih..tapi control baek punyerr...


Nie layang2 perdana menteri malaysia dari yg pertama sampai ke.....sorry....tak ingat daaa....(ssyyyy...jangan aku dibuang daerah sudaaa...kena bukak kitab balik  niehh...)

Spongebob pon ader...cute kan dia...nasib baik dia tak bawak geng..Encik Patrick ngan Cik Sandy...tapi kalau ader, sure best kentang...

Cik sotong kurita nie melayang2 kat udara...tetiba jer, tali dia berlanggar and terus berpintal...gedebak..gedebuk..keceperrrrrrr.....tersangkut la pulak...jawabnyer meloheeee...kahh!!kahh!kahh!!!....berlagak nao terbang2 kat atas tuuu....amek kauu!!

Jalan2 kat booth keliling bukit tu terjumpa plak makanan selamat hari raya...perut dah lapar..lunch blom lagi...muker aku dah berseri2 nengok benda tu tergantung2...feveret aku pulak tuh....jawabnyer bontot aku pon melabuhlah kat one of the kerusi kat booth tu...melekat sudaaaa....makan ketupat sampai tak hengattt!!!!
Encik Papa terkulat2 makan..member muker dah boring...takder maknenyer nak lemang kat situ...makan jer ketupat yang ada...huh!

Syok2 makan sambil dengor bunyi siren MB ngan TMJ datang..tetiba hujannnnnn......hadoiiii....sedih pilu rasa hati orang2 kat situ..termasuklah aku...bila hujan dah semakin lebat, jawabnyer semua tertangguh....doklah aku ngan encik papa bawah booth ketupat tu sampai hujan ala2 manja kelebantanya...

hujan still tak berenti...sederhana lebat..tapi sebab nak meneruskan majlis...bebudak sekolah tetap disuruh menaikkan lelayang...3000pcs lelayang nak dinaikkan serentak masa tengah hujan and takder angin..boleh kerr???...semuanya semata2 nak masuk Malaysia Book Of Records...conclusion, memang la tak boleh....angin tu penjana utama..angin takder, nak terbang macam mana....sadissss....
Keberangkatan pulang TMJ selepas perasmian...Lamborgini you....i loiikeee the sexy car...auwwww.....

Saper budak nie?? aku pon tak tahu..anak saper ntahh...accidently snap..ngeeeeee....budak nie actually tengah makan nugget..tapi yang best dia boleh duduk dan makan sambil tido....pakej ngkooo.....

Macam donut Big Apple kann...kaler2 warna dier...teruja nak gigit...oopss!!

sotong nie wat masak sambal sedap nieh...

nampak tak cik buaya tuh...dah macam cicak tokek dah...wakakakakakaaaa.....
haiwan2 dalam air yg sibok terbang2...weeeeee.....ubah habitat pulak...


Nie abang naga....tengah setting nak pasang kepala kat layang2 panjang dia...pic bawah ader gambor naga ni tengah terbang ngan asap2nyerr...


Ikan koi yang malu2...auwwww......


Sponsor besor!!!! KFC and the gang....dialah yang sponsor 3000pcs layang2 kat bebudak sekolah tuh...


Dak rimau kat belakang tuh sengaja nak menolak and consider sedang melakukan konspirasi terancang a.k.a mensabotaj si bear2 kat depan tu...nasib baik tak tersungkor ke depan..kesian bear2 kaler merah tu..muker dah ala2 nak terpenyek dah...siannn....
Nielah  layang2 kepala naga...ala2 naga yang tinggal rangka..tapi dasyattt..keluar asap dari mulut dia tawww....


Aku zoom dekat sebab nak amik gambor ikan jaws tu...tu jelah ikan yg nampak gigi ngan lidah...yg kaler biru sebelah tu sajer jer nak show off bibir dia yang seksi...seksi kerrr???
Kipas nie wanteddd...tapi bila ader angin jer dier pusing2...kalau takder angin...yang adoooo....doklah kat depan kipas kalau nak dia pusing2 takpon soh abah bawak kete laju than tala jer kipas tu kat tingkap kete...sure pusing tak hengatt punyerr...ngeeeee.....


Syyyy....ada rahsia nieh....bunga ni kan baru tanam tauu...tanam sebab nak wat kite festival nielah.....dulu takder pon bunga nieh...bunga taik ayam pon bunga taik ayam lah kannn....yg penting cantek and kaler dia sangatlah happening..ngeeeee...


Masa balik nak ke kete baru nampak ribuan kete yg parking kat merata bukit tuh....wahhh!!!banyak sungguh....sampai kitorang sesat nak carik jalan keluar...kanan kiri, depan blakang kete..kete..kete....


P/S : sampai sekarang anak aku tak tahu yg mama ngan papa dia nie pegi beronggeng tanpa dia kat Bukit layang2 tuh....kalau dia tahu...haruuuu...ekekekekkkk....





2 comments:

  1. cantek layang-layang.. aku sempat datang situ masa tahun lepas.. kebetulan masa tu cuti tahun baru cina.. tahun ni tak dapat..

    ReplyDelete
  2. last year tak buat beb...yg ader kat bandar Tun Hussein Onn..tak berapa meriah sangat...this year dia buat balik kat PG..ganti balik kekecewaan tahun lepas...ngeee...

    ReplyDelete