This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, February 8, 2011

ZOO MELAKA - CNY FEB'11

Second day kat Melaka rasa nak gie Zoo pulak...ingatkan nak pi pagi lepas brekpast, tetiba KAK LONG call nak datang pulak...dia soh tunggu sampai dia datang..jawabnyer kena plan agenda lain dulu nieh...so, sementara nak tunggu kak long dtg dari Jb kitorang semua berangkatlah ke MYDIN..dari ker bandar hilir, baik kulu kilir kat mydin jekk..nanti Kak Long datang senang, terus jer gi zoo..dah dekat kannn....


Tunggu punyer tunggu, member sampai kol 1pm..adoii..mcm mana nieh..cuaca makin panas kalau nak jenjalan zoo nieh...siap2 lunch kat mydin, solat zuhor kat masjid cantek MITC..then straight away to zoo...
sampai zoo bersilat pulak nak cari parking....choyyyyyyy....gila kentang!!!!..parking full siot...terserempak ngan abg polis trafik..konon nak buat baik tanya2 pasal parking..sekali kena skolah daaa.....hampeh!!..then mengalahlah kitorang carik parking kat dalam..agaknyer memang dah rezeki kan..dapat jugak parking yg betul2 depan tangga nak naik zoo tu...ngeeeeeeee....


Tapi kesian kat adik aku si Encik Toyota tuh...dia tak boleh parking dalam sebab dah penoh..so kenalah parking tepi jalan..jawabnyer bila keluar dari zoo, dapatlah surat cinta dari abang polis....kellassss!!!!


Even orang ramai, tapi still enjoy..sebab jalan2 bawah pokok yg redup...dengan bau haiwan2 kat situ yg tak semenggah...tapi oklah...sekali sekala bau seladang ngan kuda belang..apa salahnyer kannnn...kehh..kehhh..kehh....


Gambo2 kat zoo memang banyak..tapi semua Encik Papa yang snap...tapi dalam banyak2 binatang yg aku tengok tu..aku cuma suka gambo burung yg aku amik nieh..kenapa????..sebab gambo ni aku amik sendiri...mestilah load gambo sindri kannnnnn.....apa daaa.... 

welcome..welcome....future nak try gie malam pulak...ala2 night safari..best kerr???..kena cubalah kann....

"woiii...saborlah kalau nak amik gambor aku tu..tak stabil lagi badan aku niehh..." 

belagak siot burung nie...macam patong cendana...

"ishh..ishhk...malu la..jgn lah amik gambo sayer..."


"engkau laksana bulannnn...tinggi diatas dahannn...hatiku dah ko tawann...hidupku tak keruan.."









No comments:

Post a Comment