This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, March 27, 2011

Action Fantasy Movie : Sucker Punch



Sinopsis : Movie nie sangat best and interesting...starting jer dah best....so apa nak dikata lagi....muahahhaaa...

Cerita nie mengisahkan BabyDoll yang dihantar bapak tirinya yg durjana dan jahat mcm setan ke pusat mental. Dia dikatakan gila dan cuba membunuhnyer setelah membunuh adiknyer. Tapi sebenornyer, ayah tiri Baby yg bunuh adik Baby...Baby yg usaha gila2 nak selamatkan adik dia..bapak dia yg kejam tu terus call polis and terus bapak dia create story...Semua gara2 kematian ibunya yg mewasiatkan harta2 ke atas Baby dan adiknyer..Bapak tiri yg jahat tu mereka cerita supaya boleh dapat harta2 Baby...sungguh kejam....ishhhh....


Untuk masukkan Baby dalam pusat mental nie, bapak tiri baby kena kautim ngan org jahat dalam tu yg juga perangainyer macam setan...

Semua jalan cerita more to situation kat dalam pusat mental...bermulalah detik2 fantasi Baby dan rakan2nya dalam misi untuk menyelamatkan diri dari tempat orang mental tu...Baby kena mengumpul barang2 yg ala2 treasure hunt kalau nak lepaskan diri dari tempat tuh...

Group Baby ada 5 orang...tapi yg selamat keluar dr tempat tu hanya 2 orang jerr...yg lain semuanya mati di separuh perjalanan utk mengumpul barang2 yg boleh tolong diorang keluar dr tempat tuh..



Kalau korang tengok cerita nie, sure tak senang duduk..sebab cerita nie banyak action and tak bosan kalau nak tengok...banyak teknik CGI..tapi sangat superbbb!!!!...


Rating Aku : *****
Recomended : Yesssss!!!!!!!!








No comments:

Post a Comment