This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, March 24, 2011

Bali Sorgawi Hotel, Legian, Bali

Here a bit info about Bali Sorgawi Hotel, Legian...lepak kat sini for 3 days 2 night..summary about this hotel review kat bawah yerr..hehehee..

Good things about this hotel :

1) Location dekat ngan tempat jual2..walking distance..a lot of spa2 kat sepanjang legian..pilih jer mana yg korang nak..yg murah..yg mahal semua ader..sedia wit jer okkay..
2) Location aman sikit compare ngan hotel lain yg sesak ngan jem and bising ngan club2..
3) Kebetulan aku amik deluxe room, dia punyer deluxe sangatlah spacious..memang best..
4) Breakfast sangatlah simple..using ala carte..no buffet okkay..tapi pd aku it's better enough..sebab nasik goreng tu sedap..heheeee...no varieties menu..ala kadar jer..tapi..bolehhhlahhh......

Bad things about this hotel :

1) Mintak deluxe yg ader bath tub..tapi dapat yg takder bath tub...sangat sedeyy...
2) Air Cond bilik kitorang ekon baru..tapi tak sejuk ponn..brand ah chong agaknyerr..then kitorang complaint..tapi org hotel wat bodo jerr...hangin aku satu badan...sampai kitorang check out, ekon still tak sejuk...huhh!!
3) Org2 yg keje kat situ tak berapa nak friendly..kecuali ada sorang tu jer yg baik hati yg bagi permission kat kitorang amik air panas kat dapur sebab nak rendam maggi...(bilik hotel takder coffee facilities..)
4) Kalau nak jalan kaki ke Kuta agak jauh sikit...ada malam tu kitorang nak makan mcd..tapi tersesat tak jumpa jalan ke mcd poppies kuta..dari hotel ke mcd tu 1 jam..penat okkay jalan kaki...kesian anak aku...:(

Conclusion:
Aku ngan Encik Papa tak berapa suker hotel nie..rate yg aku boleh bagi 1* instead of 5*...heheheee...

Tapi pada sesaper yg tak cerewet mcm aku..boleh gak stay kat sini..depends laa.....:)



 Entrance hotel..nampak macam seram sikit...tapi kat dalam ok jerr..


 Nie bilik deluxe kitorang...sangat besorr..king bed provided..

Bathroom pon ok...but no bath tub..(dlm web ader..tipu tauuu...)

Exercise facilities...dah sibuk berjalan tak sempat nak exercise langsung...huh!



Swimming pool yg comel...pon tak sempat mandi...T__T

caffe for breakfast...



Our breakfast..simple yet tasty...:)





No comments:

Post a Comment