This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, March 19, 2011

Bali Trip Ultimate - Day 1, 10/03/11

Owhhh my blog...lama giler tak hapdet...rindu kentang aku sama kamuuuu!!!!!

Hokayy..since dah lama tak hapdet..nie haaa..berlambak story telling niehh...kang kalau bior lamer2 kang banyak pulak yg aku luper...baik aku story cecepat sebelum jadik basi..ngehhh..ngehhhh....:)

Nak start dari mana pon tak tahu..luper sudaa.....wakakakaaaa....



Trip tahun nie..penat sikit..turun naik kapal terobang macam turun naik bas jekk...Senai-LCCT-Denpasar-LCCT-Senai...tahun lepas gie Jakarta takderlah turun naik mcm nie...bezanya tahun lepas sampai LCCT 4.00am, tahun nie sampai airport Senai 5.30am...big thanks kat abah sebab anto kitorang pepagi bute..dimana org semua tengah dok tido lagi...huhuhuuuu....

Aku depart from Senai, Jb seawal 5.30am...flight aku kol 8.00am..oklah tuh kann..mata ala kelat2 nak bukak..nasib baik aku gerak dari umah mak..so dekat sikit ngan airport kalau ikot jalan belakang...10 minit dah sampai...even 10 minit dalam kete, sampat lagi aku tido...heheeeeehee..

Terbang ke KL hanya dengan RM10/return ticket..boleee???...hahhaaaahaaa...best kannn???..saper nak ticket murah macam aku dapat rajin2lah baca paper ngan searching AA web..lagi best kalau dapat yg RM1...haaa..tu harga ticket aku gie Langkawi June'11 nanti...best double triple..hahahahaaaa...

Touch down @LCCT around 9.00am..pagi lagi nieh...check in Bali kol 4.00pm..aduyaiiii...another 7 hours waiting for nothing..jawabnyer melepeklah kitorang kat LCCT tuh...nasib baik wifi free kat foodcourt tuh..hadaplah korean movie kat you tube sampai petang...hahahaaa...yg paling best Encik papa boleh plak tido atas kerusi..Papa susun panjang2 kerusi tuh, pastu tahan ngan troli beg bior kerusi tak gerak..bolehh????...sakit pewot biler nengok papa tido patern macm tuh..lupe plak nak snap gambor dierr...




Bali AA pulak aku dapat RM100/return..mahal sikit dari Jakarta yg aku dapat tahun lepas RM75/return...tapi bolehlah kannnn...still under buget..ngeeeee....



Muka bosan flight delay..sob..

Serious boring okkayy nak tunggu check in time nieh...Aku memang dah tak sabor nak tunggu dah..tak tahulah dah berapa kali kitorang makan and minum..and berapa kali keluor masuk toilet....yg pasti pukul 4pm aku dah dok depan gate.....another 2 hrs kena tunggu..flight delay...bosannnnnn!!!!!!

 

Leaving KL...

 Safely arrived Bali.. Alhamdulillah..:)

Bali Airport

At last arrived Ngurah Rai Airport @9.00pm..

Masa Bali ngan Mesia difference 5 minit jerr..ok ah tuhh...sampai sana Mas YantoHood dah tunggu...first time jumper Yanto...ala2...comel sungguh!!!!...tengok dalam gambo macam tinggi lampai...heheeeehheee....then, Yanto terus bawak gie kitorangnyer hotel..Wina Holiday Villa, Kuta

Nasib baik Wina dekat area jalan luar..betul2 opposite Kuta Beach...so, takderlah jumper2 macet kat sanerr..straight away to hotel smoothly...10 minit jer perjalanan ke hotel..
very the convinience one...sukerr taww!!!! :)

Sampai jer hotel terus check in...aduyaiii..lemah gemalai org2 Wina nie...soft spoken...hilang penat aku...sampai jer bagi towel kecik yg sangat sejuk dan wangi..

"Buat lap muka dan tangannya Bu..biar fresh..." kata org Wina tuh...

Kitorang pon teruslah lap muka ngan segala kulit2 tangan nieh...weeeeeee....iyelahhh...memang best!!!!!...rasa segar sikit...Then simpan beg dalam bilik pastu terus turun balik gie coffee house....buat aperr??? makanlah apa lagi...perot lapor siottt!!!!!....


Sambung day 2 kat entry lain yekk...ngeeeeee..


4 comments:

  1. as salam nak tanya kat mana dapt cari tourist guide yanto ni ek?

    ReplyDelete
  2. kena baca sampai habis entry bali ni..kat hujung2 tu ada no yanto :)

    ReplyDelete
  3. ble share tak mcmmne nak dpt tiket AA murah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin2 tengok website AA..ituah petuanya..hehehe

      Delete