This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, March 24, 2011

Bali Trip Ultimate - Day 5, 14/03/11

Day 5...

Alamak besok nak balik Mesia dahh..sedeyy....kejap jer dah 5 hari...:(

Since hari nie last day..memang kena pulun abis2 pegi beli souvenier nie..since sampai sini, tak sempat beli satu hapa ponn lagi...

 Aleeya ni feeling hjalan sorang2 jer kat depan tu..haishhh..

 Masyarakat Bali kat sini akan bersembahyang pagi2 sebelum memulakan apa2 saja aktiviti..

Masa tengah jalan2 tu..ternampak hotel Bali Summer yang Cik Tjay pernah lepak dulu..emmm..strategik jugak hotel ni..ahkak suker u'olls..boleh dipikirkann...ngeeee..

By then, after breakfast pepagi..kitorang terus jelajah Kuta street (since legian tu takder aper2 sangat...) direct to Matahari Mall...kat situ kitorang beli banyak barang...abis Rph1 juta kat situ...dari beli kat kedai tepi2 tu..baik aku beli kat mall..takyah nak bargain2...harga pon oklahh..tapi aku banyak beli kat area groceries laa...murah sikit..

Kat situ kitorang beli Kopi luwak..Kopi Bali..Teh Bali..fridge magnet..bla..bla...blaa...boleh laa...drpd takder apa2 nak bawak balik kann..heheheee...

Lepas shopping2 kat situ, pi makan kat KFC..alaa..ayam dia kecik toett jerr..aku tak makan ponn...makan burger jerr..kebetulan, hujan pon lebat kat luar..lepaklah kat situ kejap...hujan dah renyai2 kitorang pon blahh..

Then heading to SPA..pegi balik ke Legian street..(pepagi tu..on the way ke kuta street kitorang dah survey spa tepi2 tuh...)..then kitorang realize spa tu agak best laa ...harga pon ok...jom review spa yg kitorang pegi....


Location : Benesari St Legian, Kuta..Trademark dekat ngan Mama Restaurant.. 

Kat sini kitorang amik package 'Romantic Honeymoon'
4 hours for :
1) Balinese Massage and body scrub
2) facial or foot massage or manicure pedicure
3) creambath..

Total semua 3 beranak Rph800k..RM300+-...kalau kat Mesia dapatlah pulak kann...confirm 4 jam RM3/400 punyerrr...tu untuk sorang jerr...aduyai..awatlah mahal kat Mesia niehh..heheheee...


Massage Oil yg sangat best..



Aku ngan Encik Papa guna bali lulur herbs..anak aku guna coconut lulur..more smoother for budak kecik..


Nie bunga2 yg akan ditabur dalam bath tub kitorang...kaler bunga dia sangat cantekk...best kannnnn...:)



Dah siappp.....ngan air panas lagi...


Budak nielah yg paling seronok berendam...mama mana??..sensored okkay!!!!..kitorang share satu tub..Encik Papa mandi kat tub lain...


 Sementara nak tunggu mama wat facial, Papa lak wat foot massage..Aleeya wat manicure pedicure..emmm..dia sangat suka...:)

 Sambil kakak nie wat pedicure..sambil tu la dia syiok nao amek gambo sendiri..kuikuikuii..


Manicure ngan pedicure anak aku...comel kannn???....heheheee..sekolah cuti boleh laaaa...nak sekolah nanti dah kena padam dah bunga2 tu....



Before balik bergambor dulu...cheeseeee....:)
semua puas hati...bagilah sikit tips kat diorang...:)))))

Okeh..nie dia spa yang kitorang pegi tu..area jalan Legian jer..senang nao nak carik..
future memang kitorang datang sini lagi....oooo..terasa rindu pulak kat sana...sobs..

Lepas dah siap semua. Terus balik. Malas dah nak singgah mana2. Balik nanti nak mengemas lagi kan.
Dinner pon belum nieh. Nak tah balik pegi Mcdonald..adoyai..malasnyer nak jalan kaki. Jadinya semua decide makan maggi jer la kat hotel nanti.


Dah siap packed!!..nie jer barang kitorang. Bag tak beranak pinak pon. Barang2 shopping semua gigih papa sumbat dalam beg tu semua..hahahhaa..

Bila semua dah siap. Dah boleh tido. Dalam hati berkata2..besok dah nak balik Mesia..huhuu..sedihnya..bila lagilah nak datang sini balik???
ooo..sentappp..






13 comments:

  1. huhu.. nanti kalau pi bali, aku nak borong fridge magnet banyak2.. collection sudah makin kurang..

    ReplyDelete
  2. salam kenal, saya nak ke Bali bulan jun nanti. Nak tanya spa ni dekat tak dengan Tune Hotel ? Hehee...thanks yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..tune hotel area mana ek..yang kat kuta area tepi laut tu ker??
      haa..kalau kat situ..toksah risau..bersepah2 spa kat situ..Legian pon banyak..pilih and survey jer la sampai juling mata..:)

      Delete
  3. salam. jelez nye baca entri akak nie. kite pun ade plan ngak nak pg 2014 nie. tapi cari2 pakej semua mahal2 giler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan pakai pakej...jalan sendiri2 jer...lagi murah..ngeeee:)

      Delete
  4. Kalo jln sndri mcmn? Sy ada tny pakej utk seorg rm825 tmsk hotel mkn minum entrance fee n transport..murah x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk berapa hari tu?...jomlah wechat..nanti boleh explain sikit2..

      Delete
    2. email i..nanti i bagi number eh..:)

      Delete
  5. Salam boleh rekemen x hotel n pak supir. Plan to go on april ni with hubby n ayah i

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibiq82..bole baca sume entry bali nie..sebab dalam tu ada mention jugak pasal hotel ngan supir..selamat membaca.

      Delete
  6. Salam kak..untuk package spa tu boleh bargain lg ke kak?? Ke fixed price tu..hehe

    ReplyDelete