This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, March 25, 2011

Makan @ Bali - MangEngking Restaurant



Superb Restaurant!!!!

First impression while coming here...what kind of place is this????...serious cantekkk okkayyyy.....dengan lampu2...ngam kolam2 ikan...everything looks natural...sukerrr...:)

Mata dah terpandang kat pondok2 tepi kolam...but, unfortunately tak dapat pon dok kat situ..sebab kitorang 3 org jer..pondok tu besor...tak sesuai utk kitorang..eeee...benci..........

At last dok kat meja payung2..oklah..cantek jugak tempat tu..still tepi kolam..heheheee...

Tengok menu..mak aii..semua sedap2 niehh..rasa macam nak order semua...perot dah lapor...sehari tak makan...tapi pikir2, ishhh...nafsu jerr...(alamak macam bulan puasa pulak nak pikir2 hal nafsu nie..)..Encik Papa kata.."Ma..takmo order banyak2..nanti tak abis kang...".."yelahh...order sikit jerr..."..

Tak sampai setengah jam..order kitorang pon sampai...giler cepat siottt diorang masak...aku dah lapor nie..bismillahirrahmanirrahim...moh makan...:)



 Kejap jer order dah sampai...giler lapor perot aku niehh...errkkk...

pisang goreng cheese....menariks takk???...yg ni kitorang makan tak abis..potong ahhhh....ada ker bagi aku pisang muda wat goreng...giler kelattttt!!!!!!!....kalau pisang masak confirm sedap...ngan cheesenyerr..ngan gula merahnyerr...hanginnn kannnn.....


Cumi goreng pedas...terbaekkkkk!!!!!!!


Gurame goreng bumbu mangga...nie lagi terbaekkkkkkkk!!!!!...makan sampai ke tulang...ngeeeee...


Pas makan jalan2 kat area restaurant...sempat plak snap gambo sink nieh..siyesss cantekk okkayyy....sukerrr...:)

I loiikee the deco....

Mem tengah bayor bil kat kaunterr....

so..saper2 yg datang Bali jangan luper datang sini untuk mencuci tekak korang...tak payah risau makan kat sini..confirm halal...soh jer tourist guide korang bawak sini..kalau deme tak tahu..soh deme pindah negeri jerr...:)


1 comment: