This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, March 1, 2011

Monday Bored!!!

Monday, 28th Feb..(Part 1)
Ingatkan after completed all the audit task hati boleh gumbira ria...tak sangka pulak hari ni keje boleh ada perasaan bosan melampau...bosan yang sangat2 bosan...bosan giler kentang...bosan tahap gaung.....


Sunday, 27th Feb...
Syoknyer besok keje..audit dah abis...boleh setelkan keje yg dah tebongkang...
Yang aku confirm sesangat, february giler suntuk...dahlah ader 28 hari jer, tolak cuti CNY yang panjang berjela...tolak lagi cuti sabtu ahad...nak kena clearkan pulak outstanding report2 yg dah tetunggak...campur plak ngan audit 1 week...boleh keras kejong aku nak kejor dateline...nafas aku dah tahap kena pakai nebuliser dah...taknak nebuliser yg asap gasnyer sikit2..aku nak yg banyak2..nak kepol2 penoh satu bilik...ngehh..ngehh...ngehh.....


Tu cerita feeling2 aku semalam...cerita berangan aku tatkala tengah dok pegang senduk kat dapor layan masak asam pedas ikan duri...huhuuuu...


Bila dah jumpa betul2 tarikh 28th Feb...jadilah macam yg aku type kat atas tuh...huuuu..sangat sadisss...rasa nak muntah darah!!!..uwekk...wekkkk..wekkk....


Monday, 28th Feb...(Part 2)
Lok oloh, hari ni hari sakit perut sedunia kerr....Kak anne sakit..zue sakit....nasib baik batman forever si tokey costing tak sakit perot...kalau tak takder kawan gadoh...


Macam biasa..hari ni tak focus wat keje lagi....tak abis2 buat keje bodo...kepala aku kusut sampai aku sendiri luper nak start keje aku dari mana...aku rasa hari nie aku banyak membebel jer...bebel pasal..

  • apasal keje aku tak siap2 nieh...receipt blom key in...commission working tak submit lagi nak wat cheq...keje erma aku tak check lagi...CM banyak lagi...makkkk...DM ponn...weyyy..aku nyer create accounting tak function lagi...Devin!!..Ricky!!!...komenga!!!komenga!!!!.....
  • apasal banyak nao supplier call nieh...aku dah jadi macam receptionist pulak dah...nak sedap bunyik secretary...naik menyampah nak angkat phone call dah...angkat jer..   
  • "morning..zue not in.."
  • "morning..faisal not around.."  
  • "morning...yes account...speaking...im sorry, she's mc today.."       
  • "yes afternoon...missing in action..call back another 15 minutes.."   
  • "maria speaking....yessssss....call back shortly...he went to gents.."                                                                                                                                                                            
  • "bang pezal..jom balik..boring ahhh..malas nak keje...apa punyer monday laaaa.." ayat ni satu hari dekat 10 kali aku cakap...abang pezal pon samer..ngeeeee....
  • "bang pezal..aper aku buat satu hari nie??....kenapa keje aku tak siap2 lagi???....ala....jomlah balik..tapi bila tengok jam...still lagi pukul 3pm...lembab siot ko jam nak pusing.....
  • kenapa email aku banyak nao cerita niehhhh!!!!....bila kala nak abis baca!!!!!...nak reply saper punyer dulu???...
Tu bebelan yang sikit...kalau nak jot down semua...2/3 entry pon tak cukup cover lagi....tapi betul la...sememeh tak hengattt hari senin nieh...

Duhai hari dan masa...cepatlah berlalu...cepatlah abis closing, boleh aku plan keje utk march nie...cepatlah hari sabtu...bolehlah aku bangun lambat...cepatlah hari ahad, boleh aku gi shopping2 utk gie holiday khamis depan....cepatlah..cepatlah..cepatlahhh...

Dah sudahh....aku dah penat...aku nak tido...nak berangan untuk hari esok pulak....hari SELASA a.k.a TUESDAY..

Hopefully, hari esok lebih indah....aminnn....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.............




p/s : Hari nie birthday Kak Long aku...nasib baik mak beranakkan dier 28th..kalau 29th...hisshhh...sian ngkoo...sambut besday 4 tahun sekali....wakakakkaaa...


Anyway, happy birthday my darling kak long...hope all the wishes come true...^_^








No comments:

Post a Comment