This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, April 13, 2011

Bila Mimpi Ngeri Jadi Kenyataan..

Korang....

Ingat tak pasal post entry aku AEON Jusco Tebrau Member's Day..Betul2 malang lah...
itu travelling beg yg aku beli betul2 dah enam jahanam...

Baru beli..tak sampai berapa bulan..baru sekali pakai dah kopak itu tapak roda...
Semua gara2 org cabin AA yg mencampak beg aku tu kat dalam kargo...
sedeynyer aku...

Tak baik itu orang...buang beg aku sesuka hati..
kalau tak kerana ada tali tersangkut kat tayar masa baru balik dari bali ari tu..
aku ngan encik papa pon tak perasan...
so happened org AA pon ader kat situ..
memanglah kena kompelin ngan aku..
berbakul2 kompelin aku...
encik papa pulak buat nasik ngan lauk tambah..kaw2 kitorang memekak kat situ..

siyess ahh..hangin betul aku...
tak pasal2 kena buat banyak keje..
nak kena buat report..
nak submit complain form..
nak kena pegi jusco nak claim warranty...
siott ahh..bodoh betul...

mimpi ngeri aku tu betul2 jadik kenyataan..tak sukerr..

Skang, beg aku tu kat KL..kena masuk workshop..
entah aper org2 beg tu nak buat ngan beg aku..

Ultimately, semalam org jusco call encik papa..
dia cakap beg tu tak boleh wat aper2..
encik papa hangin..

"beg tu sayer beli mahal...bukan barang 50 hengget"
"sayer tak beli beg tu kat pasar malam..saya beli kat jusco.."
"takkan barang jusco takder quality???"
"somemore beg saya ada warranty..apa yg warranty tu boleh buat???"

aku rasa org jusco tu terkebil2 agaknyer bila encik papa dah hanginn...

Last2 dia soh aku fax itu receipt masa beli itu beg..
jangan kater aku fax receipt..damaged report AA pon aku fax...gambo beg tu pon aku fax jugak..

Encik papa cakap kat org tu...

"buatlah aper2 yg patot..yg sayer tahu sayer nak hak sayer.."
"kalau tak setel saya report kat tribunal pengguna.."

Ni nak claim balik ngan AA pon tak tahulah dapat ke tak..
yg aku tahu beg tu ader cover insurance..

betul2 malang laaaa.....sedey siotttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!




Moral of the story :

Jangan kata beg mahal tu berkualiti...beg bodo beli kat giant tu lagi bagus ngan tahan lamerr....bengonggggggg!!!!!!

No comments:

Post a Comment