This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, April 27, 2011

My Homemade BB Cistat..

Ingat tak ari tuh aku gie belajar wat Cistat???
Haaa.....
Sekonyong2 nak test tangan sendiri,
buatlah kat rumah..
Rasa nak terbako badan buat benda nie kat umah..
kebetulan pulak last sunday tu, hari yg betul2 rentung..
bahang semacam..
nak tak nak terpaksalah teruskan misi...

Sekejap rasa muka nie nak tesembam atas meja..
sekejap rasa tangan ni nak humban jer doh2 cistat atas meje tu dlm longkang..
sekejap pulak tu rasa nak buat mould2 cistat tu buat main ceper..
hissshh..mcm2 perasaan lahh..

aku tak tahulah..
kenapalah aku begitu gah nak abiskan doh tuh..
2 adun ngkoo...
500gm marjerin..ngan 500g cheese cream..
rasa nak nangessssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 Start buat cistat nie dari pukul 11am...selesai semua dlm pukul 5.00pm...
pergghhhh....penat tah hengatttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!
tapi bila nengok dah siap cantek2 macam gini...bukan nak rasa nanges lagi dahh..
rasa nak guling2..nak jerit2...
sebab suker hati dah berjaya buat sendiri....suksesssss!!!

kecik ke beso????
tak kecik..tak beso...
aku wat medium size....
bila dah medium size, dapatlah menikmati keenakkan cheese cream yg lazat dan berkerimmm...sukerr!!


tak menyesal aku gie blajo...puas hati dowh!!





No comments:

Post a Comment