This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, April 17, 2011

Si Belangkas Yang Eksotik..

Lepas menyelesaikan perkara2 mistik ngan Peladang and Agro Bank.
aku ngan Encik Papa mula terasa nak makan belangkas pulak.
since opis PKK tu dah area2 situ jerr..
singgahlah kitorang kat situ.
perot dah lapor jgn cakap lahh.
dari pagi tak makan...


Sampai2 jer nasib baik org tak beraper ramai..sukerr..
tapi lauk dah tinggal sikit jerr..
takperr..yg penting lauk belangkas ader..
asam pedas ikan duri pon ader.
cukuplah tu kannn...
kena pulak ngan sambal belacan+kacang botol...
makan tak hengattttt!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jom nengok makanan eksotik yg baru first time singgah 
kat tekak aku...
feeling????.....okkaylahhh....cubaan pertama..ngeeeee...

Here si belangkas yg eksotik...tokey kata masak sambal...tapi bila aku makan rasa ala2 asam pedas yg ader feel manis2 sikit...
telur belangkas nie kenyal2 rasa dier...
isi dia pon tak berapa banyak...ala2 ketam...
bezanya isi ketam halus dan manis...tapi isi belangkas kasar sikit and takder rasa aper2....


wooooo...yg nie memang aku tak boleh tahannn...
aku makan asam pedas nie feeling tak hengattt doniaaa....
encik papa yg fussy person tu ponn kater sedap..
TERBAEKKKKKKK!!!!!!


set lunch yg simple..tapi korang akan makan sampai korang tak sempat
nak pandang kanan kiri..
believe or not..encik papa makan 2 1/2 pinggan nasik kat sini...muahahahaaaaaa!!!!


ni nama gerai tu..tepi jalan jer...location dekat2 ngan kipmart kota tinggi...
femes oooo......

p/s : 

aku kena charge RM30 ngkoo....
mahal kan makan utk 2 org...
tapi nak wat camner...bayor jelah...
tapi tekak ni terasa macam nak makan lagi..
bukan pasal belangkas punyer penangan..
tapi itu asam pedas yg aku tak boleh tahannn...
mistik jugak kerrrr?????


1 comment: