This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 30, 2011

My Kazen Cik Nonoi's Engagement Day

Cik Nonoi, kazen aku dah tunang!!! weeeeeee...:)
ngan theme kaler silver+black
nampak cantek sangat.
suker plak ngan kaler tu.
baru semalam cadang2 nak theme raya taun nie kaler silver..
tapi accidentaly tetukar kaler dark purple pulak.
adoi..mcm mana cer raya termasuk dalam ini wayang..walawehhhh..


Pepagi semalam pukul 8.30 aku dah pi umah pak long
pak long nie ayah cik nonoi ler..
majlis start after tahlil ringkas lepas zuhur
so gedebak gedebuk
tunang ceremony around 3.30pm.
sebab itu rombongan lelaki gerak dari umah dia kat Sg Mas after zuhur
jawabnyer memang 1 1/2 hrs lerr.
sebab itu Sg Mas bukan dekat ponn..
dekat area Desaru tuh..


Kebetulan cuaca pon tak berapa bagus sangat.
hujan lebat ngan petir+guruh yg tak abis2 buat umah blackout..huhuhuuu...
tapi oklah, sepanjang ceremony tu everything flew smoothly..alhamdulillah.


Yang paling best
aku makan tak hengat lepas tu
lapor siotttt..
apa taknyer lunch aku pukul 5pm
everything dah setel, rombongan dah makan, baru aku makan
giler kentang aku makan petang tu
dapat pulak air kopi panas2
dengan cuaca yg ala2 sejuk jer lepas ujan..suker tauu..
lepas makan nasik, jumper pulak bahulu
jawabnyer makan lagi la..
makan apa lagi,
makan itu bahulu celup itu air kopi..adoyaiiiiii...giler gaung tak hengattttt!!!!!
sedap tahap nak benam kepala dlm perot bumi ngkoo..
feveret..feveret...suker banyak2..muahahahahahaaa..


balik tu mak long nak tapaukan pon aku tak nak
sebab tahap aku makan tadi boleh cover sampai seminggu
ok aperr..
bukan selalu dpt makan kenduri umah org nie..


Oklah..
wat Cik Nonoi ngan Encik Haikal..
Selamat menempuh alam pertunangan
banyakkan bersabar kalau ada dugaan2 yg tak diundang..
darah manis gitu...
jadiknyer, banyakkan berdoa semoga semuanya dipermudahkan..
Kak Ngah pon berdoa hopefully korang kekal hingga ke kerusi pelamin
seterusnya hidup bersama hingga hujung nyawa..aminnnn...




























p/s : Rasa syahdu pulak bila nengok cik nonoi disarungkan cincin..sebab teringat dolu2 masa dia baby aku suker dukung dier..sebab dia sangat puteh dan comel..rindu betul part tuhh...huhuhuu..












Friday, May 27, 2011

Hantaran tunang Cik Nonoi, blueberry cistat dah siap!!



Berhempas pulas aku wat cistat nie..
wat untuk cik nonoi, cousin aku a.k.a cik its my life..
dah nak tunang dah dier..
aku wat special utk dia sempena hari pertunangan dia..
sweet kannnnn...


Since aku sempat
aku wat kanlah
tak macam masa aku gie bandung dulu
cik siti cousin aku pulak tunang
aku sempat tempahkan cupcake utk dier jer..
tapi oklah..ada gak something utk dia kannn..


kali ni wat cistat nie 
takderlah sampai tertonggeng mcm dolu2
sebab this time round aku dah siapkan shell awal2
so, senang sikit
tinggal wat filling jerrr
ok kannn..


jadinyer, siang2 aku dah pesan encik papa soh kuorkan creamcheese 
kalau tak keras kejong pulak
bila kala aku nak wat itu filling kann
jadi bila dah soft sikit senang ler aku godak ngan telur ngan gula
bila tinggal part nieh..mudah sikit keje aku
kalau aku plus ngan wat mold same time..
jawabnyer berkokok sengsoranglah aku kat meje beso tuh..huhh!!


Tapi oklah, aku sempat siap on time 
before maharaja lawak start
aku dah siap2 semua dah
mangkok, mixture, pan bagai aku dah siap basuh ngan kemas
besok takderlah kelam kabut sangat kann..
yelah pepagi encik papa kena hanto aku pi umah mak...suker..


hopefully majlis cik nonoi nanti sukses
semoga alam pertunangan bawak kebahagiaan berpanjangan
jgn gadoh2..tengah darah manis
semoga berkekalan hingga ke kerusi pelamin...weeeeeeeee....:)







sesaper nak recipe..
amek kat bawah nieh..
walaopon aku kuor wit pi belajo benda nie..
tapi aku bagi kat korang free2 jekk..
bila dah buat tu ingat2lah kat aku yerr....miamiahahahahaa...

Tart Crust

170gm butter/marjerin (aku suker guna marjerin MARTIANA-sesuai sgt utk wat crust..bau wangi, rasa pon sedap, crunchy lagikk)
50gm gula aising
1 biji telur gred c (kalau guna gred B buang sikit putih telurnya)
290gm++ tepung gandum (ayak ok)
1tsp esen vanilla - optional (aku x letak)

Cara buat:

  1. kacau butter/marjerin and guala sampai sebati. (Aku guna senduk kayu jerr)
  2. masuk telur ngan esen vanilla. Then kacau lagi.
  3. masuk tepung and ulu sampai jadik doh.
  4. masuk and bentuk dlm acuan tart. Cucuk dengan garfu sebelum bakar.
  5. bakar guna suhu 170'c sehingga kekuningan.(oven aku 120'c jek, depends ngan oven korang ler..)


Cheese  Tart (inti)

250gm cream cheese (aku guna Tatura brand jekk)
50gm gula kaster
1 biji telur B
1/2 tsp vanilla
1 susu makan tepung jagung

Cara Buat :
  1. Putar cream cheese ngan gula hingga berkrim
  2. Masuk telur and putar lagi.
  3. Masuk vanilla and tepung jagung and putar sampai betul2 sebati.
  4. Masuk filling dalam kulit tart - crust
  5. Tuang cream cheese atas and bakar semula lebih kurang 8-10 minit pada suhu 170'C hingga masak.
kalau nak tahu dah masak ke belum. Cuba pegang creamcheese tu..kalau tak melekat kat tangan maknanya dah masak...jgn overcooked nanti cheese pecah and kadang2 boleh tenggelam kat tengah. Cheese yg superb bila dah masak, kalernya ada sikit kuning and berkilat..pastu dia gelembung (naik ke atas sikit)..




Thursday, May 26, 2011

Aku dah beli ikan pekasam 10 hengget


Nie ha ikan pekasam tuh..macam biasa beli ngan awekkomunis..
rege 10 hengget..muai sket beli..
dalam nie ada 12 ekor compared to yg 4 hengget tu ader 4 ekor jerr..

ok la kott...cuma tak boleh makan hari2 la..
sebab ikan ni salty sikit kann..
tapi serious ahh..aku suker giler ikan nie dari ikan masin biasa tu
aku tak kesah org nak kata aku jakon ker..nenek jakon ker..
sebab aku memang jakon pon dgn ini ikan pekasam..ngeeeeee..


ikan ni kalau tak salah aku ikan sepat..
jap aku imagine ruper ikan nie..******
owwhh...ok dah ingat..
sepat nie soft sikit compared to puyu
puyu punyer sirip kasor and keras sikit..
tapi oklah..
aku makan jer..
yg penting ader rasa itu ikan..
bukan rasa daging lembu ker,kambing kerr..
tak suker ok..
tak bole pulak aku imagine pekasam daging lembu..muahahahahaa..

oklah tu jek aku nak cerita..
babai..




Wednesday, May 25, 2011

Baby Chumel - Harith Uzair B. Muhd Khairul

Harith Uzair birth @ 23.05.11

Petang tadi encik papa dapat call dari encik toyota
encik toyota tanya pasal hal karen2 heater kat bilik mandi mak
konon nak wat sendiri segala bagai....
consider mintak adviselah tu..
sambil2 tu encik papa tanya pasal baby dah keluar blom..
encik toyota cakap, baru jer sampai umah.. 
jadinyer excited gilerlah aku bila dapat tau baby dah sampai umah..
tambah lagi org kat dalam keluarga aku yg sederhana 
besornyer nie..Alhamdulillah..
so, balik keje terus jer gie sekolah Aleeya
tunggu dia balik sekolah
then straight terus balik umah mak..

Paling tak senonoh
before decide nak balik umah mak tu
sempat jugak aku call mak 
cuma nak tanya 
"mak masak tak???"
"masak aper??"
"lauk aper??"

pada korang, senonoh ker ayat macam tu?..heheheheee...
sekali jer mak jawab
"masak.."
"ada lauk sikap sweet sour.."
adoyaiiiii....sayang betul la kat mak aku nieh...
even aku nie antara anak yg selalu buat benda yg tak senonoh
dia masak jugak lauk feveret aku..even dia bukan tau pon aku nak datang..
kebetulan jer kottttt..
tapi rezekilah kann...ngeeeeee...:)

Sampai jer saner, jgn kata rezeki aku
rezeki encik papa pon ader..
ikan kaci masak lemak nenas...terbaekkkkkkk!!!!

sebab tu aku sayang emak banyak2
sebab mak selalu masak lauk sedap2 sampai aku ngan encik papa
jadi gemuks macam nieh...kehh..kehhh..kehh...

Tengokkk....
kan dah salah topik
aku nak cerita pasal anak sedara aku yg baru lahir tu
tercerita pulak pasal hal makan2...choyyyyyyyy...

takper sambung lagi...
bila dah sampai, surelah mandi dulu kannnn..
solat pastu terus makan.
lepas tu terus luper agenda utama aku nak nengok baby..hehehheee

Bila dah kenyang2..
dah sendawa masuk 8 kali..
barulah jumper itu anak encik toyota..
main2 ngan dia sekejap
walaupon dia bukan sedar ponnn..tidoo memanjang..
tapi ok aperr...suker tau...baby kann...chumel jerr....

bila semua dah setel..
teros siap2 nak balik..
kesian pulak kat Aleeya.
besok dia ada paper lagi...

So, pada Uzair anak untie Ngah yg bucuk tu..
welcome home!!!!
sure dah beso nanti hensem..
jadik anak yg soleh..budak yg cerdik yerr..
jgn poyo sangat macam ayah kamu tuh..muahahahahahaa...

For my lovely brother and my lovely sister in law 
congratulations to both of you
be a gud mommy and daddy ok..
now..everything starting to begin..to the happiness of life...aminnn....




Ikan pekasam yang power!!


Perghhh!!! giler punyer penangan siot..
serious aku tak pernah makan ini ikan pekasam
sajer jer gatal tekak nak makan
beli sebungkus ngan awekkomunis dalam 4 hengget rege dier
dalam ada 4 ekor macam tu la..
hari nie masak 2 ekor..
besok konon nak masak lagi 2 ekor.


Masa goreng tu mak aii..bau dierrr...syokk weyy..
rasa macam nak kongkang itu kuali...
lepas siap, ala garing2 gitu ngkoo..
sebab ader bertih beras tu kann..
giler best laa..


hiris2 bawang
hiris cili
pastu goreng lagi guna minyak ikan tadi..
hohh!!!
memang simply heaven..


Then, potong itu limau kasturi
perah atas ikan..


Makkkkk!!!! rasa nak terjon bangunan ngkoo rasa dier..
gigit ngan bawang ngan cili
makan pulak ngan nasik panas..huhuuu..rasa nak nanges..
giler jakon aku siott..


Well, itulah experience aku makan ikan pekasam
pengalaman pertama gitu..
lepas nie aku nak order lagi..
tapi bukan yg 4 hengget punyer
tapi yg 10 hengget punyerr..hohohohoooo...

makan sekali ngan sambal tumis ikan bilis.. 

set dinner yg simple sesangat..kobis masak lemak putih, sambal tumis
ikan bilis ngan ikan pekasam goreng...makan tak hengatttt!!!!!






Tuesday, May 24, 2011

Perang Air Asia. Tonggang terbalik.


Hohh...


Betul2 perang AA semalam.
Tulah sapa suruh bukak rege RM0.10sen.
Kang org dah berebut2...
termasuklah aku..muahahahahaa...


Thrill aper...suker tau.
Aku try kat opis since dia kata dia open 12noon.
mampos tak layan.
memanjang waiting room. Bosan ok.
Then aku try luck kat umah.
Sampai nak masak mkn malam pon aku tak senang.
Encik Papa beria keluar masuk AA.
Still waiting room.
Tapi biasalah kan..
usaha tangga kejayaan...heheheee


sambil2 meriki waiting room dan segala matter dlm AA tu
Encik Papa gigih investigate cuti skolah tahun depan..lawakss..buduh.
Investigate date since tarikh year 2003.
Ada berani????
Tulah Encik Papa saya.
dengar betol kata mentor dia yg tegar nieh.
well..experinces is a best teacher ever kannnnn...ngeee...


Kitorang suggest lepak Jakarta-Bandung tahun depan.
Jadinya usaha mmg kena kuat
tempat happening kena return lagi
lagi bila tengah perang rege mcm ni


Then, setelah tertonggeng terbalik
terjerit2..bertepok tampar..
dapatlah jugak kitorang gie book itu ticket..
KL-Jakarta hanya RM0.10sen jerrr...
diulang SEPOSEN ngkoooooooo.....muahahahahahahha
haaa..tu baru ticket pegi tu..
selesai suda perang fasa pertama..



KL-Jakarta : 3 guest RM0.30 posen jer..muahahahahaa...


Nie ticket balik fasa 2 pulak..
perang lagi!!!!!!


Rasa nak keras jari tekan2 itu keyboard..
sampai aku pon tetido2.
tapi Encik Papa sangat gigih berusaha lagi..
yeahhh!!!!...chaiyokkkkk Papa!!!!!!


Sekali her terpandang itu Tokyo sudah sold out..
ngeri mak nyah!!!
aku dah merentan..dapat ker ticket balik nanti!!!!


Then sudahnyer..bila jam dah pukul 12mlm..
semua dah ngantok gila gaung dah..
tido jer la..tak boleh tahan dah..
try luck besok plak..


Alam hp aku bunyik 5.30am..
tu tandanya aku kena bangun..mandi..solat subuh..and kejut anak ngan bapak nie..
patotnyer aku terus gi bilik air
entah kenapa aku terus turun bawah 
and terus bukak itu miss lappie..
mamai kotttt....


On jer itu berokband..
Alhamdulillah bluweeeee....
On lagi chrome..
good..laju jugak..

layan terus AA
jgn tunggu apa2 lagi!!!!!!!
hohh!!slow and steady jer ngkoo...
tak yah rushing2 pownnn...


Suuuukseeeessssssss!!!!!!!!!!
confirm aku tak yah jadik bibik kat sana...ngeeeeee......
Ticket return aku amek Bandung-KL
regenya RM7.13....terbaekkkk!!!!!!
adoyaiiiiiiiii......korang tak makan hati kerr???????...ngehh..ngehh.....


2 tahun lepas aku gie Jakarta ngan ticket rege RM75.00
la nie dapat berganda2 murahnyer..
memang lepas nie aku murah senyum ler..
senyum sampai aku dapat naek itu kapal terbang..
setahun jugak nak senyum tak abess niehhh..muahahahahha
suker hokayyy..



So total ticket to/fro RM7.23
Giler kentang aku weyyyyyyyyyyyyy.............

Alhamdulillah....






Ticket balik pulak : Bandung-KL
3 guest Rph60,000 convert to wit Mesia RM7.13/person=RM21.39..terbaeekk!!!






P/s : Ticket bas pegi balik PG-JB pon mahal tauuu.....hehehehehee....











Sunday, May 22, 2011

Nur Kasih The Movie. Meruntun Jiwa.


Sobb..sobb...sobb...
Sedihh...hiba...pilu...sentap...
Senang cer makan dalamlah movie nieh...
Saper tak nengok rugi beso...
Betul2 cinta sampai syurga dan hujung nyawa...huwaaaaaaaaaaa.......

Sinopsis :

Aidil
Rasa sangat kehilangan atas kematian Aleeya dlm accident depan mata sendiri
Dia rasa sangat sedih and hilang semangat..
nasib baik ada anak2 comel yg pandai amek hati
nasib baik jugak ada Adam ngan Nur yg tak putus2 bagi semangat pada dia untuk teruskan hidup..

Adam & Nur
Starting dari kesinambungan kebahagian Adam and Nur.
Diserikan lagi ngan berita Nur pregnant..setelah sekian lama dan bertahun2 diorang tunggu baby..
moment yg sangat happy..:)
Suddenly Nur keguguran..
satu tamparan yg hebat pada Adam
dia kata..dialah penyebab semuanya..tak abis2 bagi masalah pada Nur..

Nak meredakan keadaan 
Diorang berdua pegi menunaikan Umrah sambil bercuti ke Jordan..
Sampai sana Adam dibayangi peristiwa berdarah kat Mumbai
tak abis2 mimpi buruk..

Nasib tak baik
diorang ditimpa accident masa naik keretapi
luckily dua2 selamat
Nur nyaris2 mati, doa Adam jadi penawar
Nasib tak baik lagi...cincin nikah Nur tercicir kat tempat accident
Adam yg degil pegi balik tempat accident carik cincin..punyalah bengong itu Adam..beli jelah yg baru..

So happen,
Adam hilang..tak balik2 hotel..
Nur berusaha sedaya upaya carik Adam...
Aidil datang untuk selamatkan keadaan.
berhari2 carik..akhirnya jumpa jugak Adam dlm sebuah gua..
Paling touching..Adam berjaya dapatkan cincin tu...huwaaaaaaaa.....sedeyyyyy....

Banyak lagi konflik...
tak larat nak hapdet...huhuhuuu...
tapi yg aku pasti
Movie nie memang meletopppp!!!!!!!





Kenapa aku suker movie nie???
  1. Cerita yang sarat dengan kasih sayang dan cinta ikhlas antara suami dan isteri
  2. Penuh dengan rasa kasih dlm ikatan kekeluargaan
  3. Sinematografi yg sangat2 cantik..
  4. Jalan cerita yg sangat kemas dan tersusun..sangat mudah nak faham
  5. Buat sesuatu jgn cepat mengalah..
  6. Banyakkan berdoa kepada Allah..solat sunat utk dekatkan diri dgn Allah..minta petunjuk..
  7. Jangan tunduk pada kata hati..kuatkan semangat..kita tak tahu apa yg Allah dah tentukan untuk kita..
Bintang nak bagi : banyak2 bintang kat langit....ngeeeee....:)




Wednesday, May 18, 2011

Kenyang giler. Muntah darah makan McChicken.




Woooo....tadi kat opis before lunch Elly McBeal bg satu file via skype
Bukak punyer bukak...
Ehhhh..voucher lerrr. Suker ok.


Voucher aper???
McD laa..
Makanan segera nie kan suker wat amal jariah
bagi org makan buy 1 free 1
suker tauuu..


Aku memang pantang bab2 voucher ngan buy 1 free 1 nie
memang terlebih rajinlah aku jawabnyer
jadiknyer tak kisah nak beratur panjang kerr.
buang masa berebut depan kaunter kerr.
gadoh2 ngan bebudak McD ker.
anything laa..
yg penting aku dapat redeem itu voucher. 


So, tadi after print out semua voucher,
solek cantek2.
kena ikut rules tu.
tak boleh keshik2.
kena print besau2.tak taulah kenapa.
bengong ker aper McD tu
sajer nak wat membazir ketas..
Tapi takper..
bukan kertas aku pon..ketas company
ink pon bukan ink aku
ink company
ada aku kesahh???? muahahahhahaaa...


So, balik keje terus gie McD
nasib baik org tak ramai
dengan tamaknyer aku ngan encik papa beli McChicken tu pakai 3 voucher
jadiknyer dapatlah 6 ketol McChicken tu..
banyak tak???
tamak tak??
hehehheeee...sukalah!!!!


 Dinner with 6 ketol McChicken..makan sampai lebam..muahahahhaa...

Emmmm...sexy u...

Biasalah...benda2 merepeks macam ni pon aku nak amek gambo jugak..sukalah!

McChicken yg dah terbogel...ngan sos yg sexy..auuwwwwww.....









Lunch Soto Kat Kg. Pasir Puteh


Jalan2 lunch kali nie
Makan soto kat Kg Pasir Puteh
Macam nak terBAKO tekak
dahlah tengah hari buta
soto tu panas melahor pulak
pedas lak tu
betul2 rasa mengelitat tekak nie..hehehheee

Dah lama giler tak makan soto nie..
rasa dia still superb macam dulu2..
tak sama macam soto2 yg lain..
yg nie rasa dia eksotik sikit..
lagi2 kalau makan ngan sambal dia yg double mistik tu..muahahhaaaa....

Kat sini kalau korang makan 
korang akan rasa macam kat kedai Cina
bukannya aper..
Orang Cina ramai gila makan kat sini even kedai ni org Melayu punyer
mungkin sedap kot..
lagipon org Cina kan suker makan benda2 sup nie...
Oklah tu kann..
kitakan 1 malaysia...ngehh..ngehh..ngehhh...patriotik sket..


Nielah sambal soto tuh...selalunya kita makan ngan sambal kicap kan???
ha..ni lain sikit..tu yg aku kata mistik tuh...sambal ni consider ditumis..
takder rasa aper ponn..manis takdekk..masin pon takdekk..biasa2 jerr..tapi pedas la kannn...
sesuai nao makan nagan soto tuh..


lepas makan soto, sulam tekak ngan rojak tahu..
bolehlah...takderlah sedap maner..so-so jer..
setakat nak geli2 tekak boleh lerr..ngeeeee...






Sunday, May 15, 2011

Alhamdulillah...cheq claim dah dapat!!

Pagi2 Encik Papa dah jerit2 dari bawah..
baru nak sambung mimpi..
terencat sudahh...


Papa : Mama!!mama!!..berita gumbira!!!!
Aku : adoiii...ngantuk niehh..apernyerr???
Papa : cheq claim dah dapat!!cheq bag tu laa....besttt!!!!!
Aku : Haa!!! ye ker???...sukerr....(besau dah mata aku, terus tak jadi tido....)


Excited giler bila dapat surat dr Multi Purpose Insurans tu..
berbaloi jugak bila bersabor dlm segala hal kannn???
kalau rezeki tak kemana..
saper yg luper cer nie boleh review balik kat bila-mimpi-ngeri-jadi-kenyataan
memang berbaloi2..



so, moral of the story..
saper2 yg nak pegi2 holiday naik Air Asia tu..
makesure korang amek insurance yerr..
malang tu tak berbau..
tak banyak..sikit sure dapat..
rezeki tu Allah dah tentukan..
usaha dan tawakal jerr..


Muker double2 senyum hari niehhh...:)

Cik Lumix Dah Jumpa!!!!!

Lagi satu berita gumbira hari nie..
CIK LUMIX aku dah jumperrrr!!!!!!!!!!!

Rasa macam nak buat kenduri pulak..muahahahahaaa..

Ingatkan betul2 Cik Lumix merajuk..
ruper2nyer dia holiday kat umah Mak jerrr..
takperr..yg penting dia still wujud lagi

Tambah2 senyum muker aku hari nie...yeahhhh!!!!


Cik Lumix aku yg sexy dah kembali..
Welcome home my love!!!!!!



Bowling tahun Nie aku Menang Ngkooo!!!!

Sampai ke sudah aku tak abis2 senyummm....
Ye ker team aku menang tahun nie??
ye tak ye jerr...muahahahahhaaa....


Jangan tak tahu..
aku nie takderlah terror maner bab2 main bowling nie..
dah bertahun main, tak pernahnyer nak menang.
asal baling bola bowling tu..
memanjang masuk ke longkang.
kalau nak cakap aku nie juara longkang
memang sesuai sangat lahh...
Jadinyer, asal masuk longkang jer
aku rasa nak mengungap mintak tolong..
tolong!..tolong!!!
helpp!!..helpp!!!
ajarlah aku bior bola nie tak masuk longkang lagieee.....
Yang adooo...harapannnnnn....


Tapi tahun nie cipta sejarah..
mungkin sebab kebetulan aku dapat team yg power2 main bowling..
tapi kalau pikir2..
tak banyak..sikit2 pon markah aku ader tolong jugak kannn..
so, takderlah rasa bersalah sangat..
consider oklah kan..
macam namer team aku.."OK LAH"..ngeeee....


Last year aku main,
akulah org yg paling tercorott
consider kalau pemain tu ader 50 org..
aku ni no yg ke 50 lah senang cerita..muahahahaaa...
nak sebut no tu pon ader rasa sengal2 lidah skettt...maluuuuuu...


Tapi tahun nie, ada peningkatannnn..
improvement kater oang puteh..ngehh..ngehh..ngehhh...
sekurang2nyer takderlah malu sangat macam tahun lepas..
suker tauuuu...:)


Jadinyer..hari nie sepanjang hari memang aku betul2 senyumm..
semangat nie nak main untuk tahun depan..muahahahahaaaaa......:D

 Macam biasa..asal tournament jer musti main kat Daiman Bowl..
Daiman Bowl nie antara tempat main bowling paling bestlah kat JB nieh..
lane yg sangat superb!!!!

Aku main bola size medium jerr..8kg cukup..lebey2 kang terseliuh plak
jari jemari aku nie kangg...
bukan pro maner ponnnn...
main ala kadar jer....ngehh..ngehh....ngehh..
cukupkan syaratttt...

Lane team aku no 11 & 12..terbaekkkkk!!!!!!

Neng maner pulak yg amek job lap2 bola tuh???
bagus ler Daiman nie..
provide tempat main ngan Neng lap bola lagi...
sukerr....:)

Nie ler Neng tuh...
kaki menyibok lap2 bola ngan susun2 bola..
sempat pow duit aku beli segala jajan bagai..
alasan boring tunggu aku main sampai 3 game...walaweeiiiiii....

 First game
markah aku 93 jerr...still tercorot...hehehheee..


2nd game...
tercorot lagi..huhuhuuuu...

 3rd game..
double triple corot.....muahahahahaaa...


 Total 3 game..258 jekkk...
Tapi apa ada hal....team aku tetap juara!!!!!! huargg..huarrghh..huarghhh....sukerrr!!!!!


Tahun nie buget ciput...dapat hamper jerr...
yg paling tinggi tu, hamper team aku..heheheheee...
Tapi oklah kann...
setakat main suker2 jerr....
bukan bayor ponn...segalanya company tanggung..
kalau ko main sendiri, dapatlah pulak ko main sampai 3 game kannn????
sure kedekut duit..takder maknernyerrr.....ceh!!


Bila dah dapat hamper,
jenohlah nak membagi2kan sama rata..
yg aku pulak,
takder maknernyer nak amek bebanyak
plan lepas main bowling nak nengok wayang
nak jenjalan kat jusco..
takkan aku nak menyeret itu jajan2 hamper kann..
huduh ngkoo..
jadinyer aku amek sikit2 jer wat syarat yg aku ni menang.

Oklah jom review gambo lagi masa lepas main bowling tu..
upload ala kadar jer..
malas aku nak tunggu network yg tergedik2 nak gerak ni

Pada saper2 yg kalah tu..
cuba lagi yerr..
dengornyer SW nak wat lagi around this corner..
chaiyokkk!!!!!!!!!!