This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, May 25, 2011

Baby Chumel - Harith Uzair B. Muhd Khairul

Harith Uzair birth @ 23.05.11

Petang tadi encik papa dapat call dari encik toyota
encik toyota tanya pasal hal karen2 heater kat bilik mandi mak
konon nak wat sendiri segala bagai....
consider mintak adviselah tu..
sambil2 tu encik papa tanya pasal baby dah keluar blom..
encik toyota cakap, baru jer sampai umah.. 
jadinyer excited gilerlah aku bila dapat tau baby dah sampai umah..
tambah lagi org kat dalam keluarga aku yg sederhana 
besornyer nie..Alhamdulillah..
so, balik keje terus jer gie sekolah Aleeya
tunggu dia balik sekolah
then straight terus balik umah mak..

Paling tak senonoh
before decide nak balik umah mak tu
sempat jugak aku call mak 
cuma nak tanya 
"mak masak tak???"
"masak aper??"
"lauk aper??"

pada korang, senonoh ker ayat macam tu?..heheheheee...
sekali jer mak jawab
"masak.."
"ada lauk sikap sweet sour.."
adoyaiiiii....sayang betul la kat mak aku nieh...
even aku nie antara anak yg selalu buat benda yg tak senonoh
dia masak jugak lauk feveret aku..even dia bukan tau pon aku nak datang..
kebetulan jer kottttt..
tapi rezekilah kann...ngeeeeee...:)

Sampai jer saner, jgn kata rezeki aku
rezeki encik papa pon ader..
ikan kaci masak lemak nenas...terbaekkkkkkk!!!!

sebab tu aku sayang emak banyak2
sebab mak selalu masak lauk sedap2 sampai aku ngan encik papa
jadi gemuks macam nieh...kehh..kehhh..kehh...

Tengokkk....
kan dah salah topik
aku nak cerita pasal anak sedara aku yg baru lahir tu
tercerita pulak pasal hal makan2...choyyyyyyyy...

takper sambung lagi...
bila dah sampai, surelah mandi dulu kannnn..
solat pastu terus makan.
lepas tu terus luper agenda utama aku nak nengok baby..hehehheee

Bila dah kenyang2..
dah sendawa masuk 8 kali..
barulah jumper itu anak encik toyota..
main2 ngan dia sekejap
walaupon dia bukan sedar ponnn..tidoo memanjang..
tapi ok aperr...suker tau...baby kann...chumel jerr....

bila semua dah setel..
teros siap2 nak balik..
kesian pulak kat Aleeya.
besok dia ada paper lagi...

So, pada Uzair anak untie Ngah yg bucuk tu..
welcome home!!!!
sure dah beso nanti hensem..
jadik anak yg soleh..budak yg cerdik yerr..
jgn poyo sangat macam ayah kamu tuh..muahahahahahaa...

For my lovely brother and my lovely sister in law 
congratulations to both of you
be a gud mommy and daddy ok..
now..everything starting to begin..to the happiness of life...aminnn....




No comments:

Post a Comment