This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 9, 2011

Bbq Night : kan best kalau macam nie slalu...

Last Friday wat makan2 sikit kat umah...
Potluck ler sikit2.
Zue bawak mee
Kila bawak sotong kangkung mama dia yg meletops tu..
Kak Anne bawak murtabak Kg Melayu
Aku lak wat ayam bbq..


Siyes sronok ko...
walaupon aku tak berapa baik sakit lagi
tapi still enjoy..suker okkayy..


Rasa lain sikit wat makan2 nie
biasa makan2 masa raya jerr..
tapi nie wat patern lain sikit
rasa dah lama tak gather2 ngan family memasing
asik keje memanjang jer..bosan kannnn...


Same time dapatlah jugak manager baru kitorang kenal2 ngan family anak2 buah dia..
kan bagus tuh...
dia dah lamo nao dok kat negeri ongputeh
bagi dia dok lama sikit kat mesia pulak
nengok macam mana org mesia keje..
keje makan2 selain dari keje pulun PC ngan kertas kat opis..ngehh..ngehh..ngehhhhh


Load gambo sikit2 jerlah..
yg lebeh nengok kat fesbuk yerr....muahahahahhaa...


 sampai sweating mr soo kipas ayam...bolehlah kannnn...


woooo...makan tak hengatttt yerrr!!!!!!

sesi luahan rasa para suami
abg mail : aku geram betol!!!..makan2 tak kenyang2..berapa kali nak kena makan??
abg sadali : eh ye ker tak kenyang???..ayam banyak lagi tuh...poat sembelih 10 ekor kannn??
encik papa : tu la..pening layan bini aku...aku kater 5 ekor cukop lerr..nak jugak 10 ekor..ishhhhh..

malam tu aku boleh tibai 2 ketul jer ayam...tekak tak berapa nak terima lerr..
demamlah katakan....huhuhuuu..


nie mee mak tipah..ibu mertua cik kiah yg masak..


nie pon edisi masakan ibu mertuaku..made from mak tipah's kitchenzzz


nie ler sotong kangkuungg yg meletopss tuh..
made from air tangan mama Kila...tq ya!!!
future nak lagi..muahahahahah............


Cik Aqilah the becok one and Cik Kila...sedondon namer you....

kalau ada rezeki,
lepas nie buat kat mana pulak yerr???
macam dah tau jer rumah saper..
jeng..jengg..jengggg....heheheeee...



No comments:

Post a Comment