This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, May 8, 2011

#CutiPanjangLabourDay

JB-KL-Puchong-Putrajaya-ShahAlam-Nilai-Ayer Keroh.....

Muahahahaaa..giler punyer panjang route aku..
Tu baru 3 hari..tak masuk route Bangi lagi tu..
Betul2 aku lepas gian gie saner..
Lama giler tak gie..(eh ye kerr..bukan bulan lepas aku dah pegi??..:p)

Ala..pegi pon sebab layan mak nak gie umah moksu.
Moksu beli umah baru kat Puchong Perdana.
Giler lawo punyer rumah.
Townhouse type..very the urban.
Simple yet very the 5 star accomodation..sukerr..


Sampai KL lebey kurang 10.30am
nak check in, pagi sesangat rasenyer
then ajak geng bas skolah semua gie Taman Burung
last pegi masa aku kecik dulu
tu pon masa baru lepas opening
lama giler siot..
nie aku return lepas dah lebih 20 tahun aku x jejak kaki kat taman tuh..
sangat memorable youuuu....





lepas main2 ngan burung2 yg dah tak semenggah tu,
lepak jap kat Masjid India
Kebetulan hari sabtu.
Aku dah mengelatat giler nak gi pasar malam kat situ.
Surprisingly pasar malam bukan malam lagi dah..
sebab, pukul 12 tengah hari buta..semua dah ready
ready aper???
ready bukak gerai ler..
ready nak mengabiskan duit aku..

Tapi giler abis la duit aku..
ratus2 jugak aku campak kat situ
huduh perangai..
beli kain..
beli tudung..
beli makanan yg confirm memang tak akan jumpe kat JB


 tudung yg confom kena beli..giler murah kat sini..
kalau tak beli sure aku giler nyesal...takmo..takmo..takmoo..

kain nie sepasang aku beli RM45 hengget..
kalau kat JB kain nie rege dia around RM80 hengget..
musti kene beli jugak kannn...


Dulu2 dok Kajang ngan Bangi mcm2 makanan singgah kat tekak aku nieh..
Bila dah pindah JB, tak jumpe dahh..
Tu yg bila balik KL..mengelitat semacam tekak aku nak makan macam2..


Paling best dapat makan itu kebab..
syok weyyyy...
feeling makan sampai tak boleh nak cakap.
KL nie memang syurga makannnn..
memang aku sukerrrrrrr..


Kebab nie takder kat JB..so kalau gie KL memang aku beli punyerrr...
makan tak hengat doniaaaaa.....

ada saper tahu kat maner2 area JB ader jual ini pesen kebab..
manalah tau kalau tekak aku teringin nak makan..aku pi sana cariks jerr..


kepek pedas nie aku beli kat pasar malam jer..barang wajib beli..

tu blom lagi beli kepek pedas tuh..
dolu2 slalu beli ngan makcik yg dok jual kepek depan Globe..
ari tu tak sempat nak gi situ..
tak tahulah makcik tu wujud lagi ke tak??
mintak2 dia ada lagilah
sumpah memang tak sempat nak gi sana..


nie pulak berger daging encik papa..
gila besor berger nie..ala2 berger kinglah..
sedap ngan puas gila makan..mana tak puas makan..
rege dia pon puas nak membayornyer..RM10 hengget ngkoo seketul tu..
sesuai bebeno ngan size bapak gajah nung..

Besoknyer heading to Puchong
Umah moksu
kenduri start kol 12.30pm
ramai jugak org datang..
rezeki..
success itu kenduri cum house warming moksu..


Kenduri dah ala2 nak abis
rasa mcm nak gie Putrajaya
mak ngan abah tak pernah pegi lagi
lepaskan hajat dorang pi solat asar kat Mesjid cantek tuh..
lepak2 jap kat saner..
minum2..
makan2 kek secret recipe..
barulah move to the other place..


nampak tak abah saya yg sangat comel itueww????..hehehhee

pegi mana..
Shah Alam lerr..
lepak lagi kat SACC Mall..
makan pulak kat Uncle K Kopitiam..
Layan si Aleeya nak makan Roti Tisu
Roti tisu tu bila dah sampai kat meje
makkkkk!!!!! giler tinggi..
bior betul...
bagi sampai 3 pinggan..
huhh!! confirm ini roti tisu untuk 3 org makan..
bila utk 3 org makan..imaginelah rege dia braper...
mahal siot....muahhahahahaa
tapi oklah..puas makan..


nie dier roti tisu tuh..naek terbuntang mata aku nengok..
patot ler berejam nak tunggu..beso ngan tinggi rupernyer...huh!

mamat nie nak jugak bergambo...choyyyy..

kejap jer melawo ngan ketinggian roti tu...
pastu dah kena lipat ngan Wan..leper sudaaa...

 amek kawww....makan utk 3 org..
sengih manjang anak aku..

Uncle K punyer kopi...terbaekkkkk!!!!!!

Bila dah siap makan solat bagai..
gerak terus gi I-City
cuaca sangat tak cantek..
rasa nak hujan..
tapi kuatkan semangat jugak pegi sana..
hujan ker apa ker..redah jerrr...
car entrance rm10
bayor jer la...
cari parking bagai nak pengsan..
unfortunately hujan turun macam nak rakk..


masa dlm kete nie, dah mula rasa sedih...boleh ke jalan nengok lampu2 pokok bila time ujan mcm nie..
takder short circuit ker...mak aiiiiii...mulotttttt!!!!!

ujan2 pon sempat lagi aku begumbira ria....suker..


 cantek kann....

Hujan tersangatlah lebat...isk..isk.iskk..:(


Bila dah ujan..
imaginelah..apa aktiviti yg kitorang boleh buat???
sedey siottt!!!!
Tapi apakan daya..
Allah lebih berkuasa..
Jawabnyer, kitorang jalan ala kadar
snap gambo sikit2, pastu teros balik
huhuhuuuu...sedey kannn...
datang jauh2, tapi tak puas jalan....sangat tragis..


The next daynyer hari Monday
pepagi semua dah siap nak balik JB
spesial punyer breakfast pagi tu..
ada roti canai..cheesecake secret recipe..nasi dagang..
huh!! bukan breakfast lagi tu..
dah merangkap lunch ngan tea time sekali..pakej ngkooo...
jadinya makan tak hengatttt...
takperr...isi perot penoh2
sebab byk lagi aktiviti lepas nie sebelom balik jb...ngeeeee....


Puchong-Nilai..
shopping lagi!!!!!!!
aku ngadap itu tudung2 kat sana..
slightly cheaper from Jb but a bit pricey from KL..
bolehlah..
kepala tak serabut sangat nak beli compare to kat Masjid India
tenang jer hati nak beli..
harga range RM5-RM15
Ok aperrr....hehehheeeee...
Pastu sempat lagi gie Home KK Deco..
beli lagi apa2 yg patot...yg best tu...
kepala agong aku nie mistik betul..
boleh ader je pulak dlm wallet aku nieh..muahahahhaaa..


Nilai settled!!


Air Keroh in the house!!!!


Singgah sat kat Air Keroh..
sajer2 nak mengabiskan masa..
lunch jap kat situ
terjumpa plak ngan Kak Long and family..
pastu beli groceries sikit..
then 5.00pm heading to JB..


Highway jammed tak hengattt!!!!
maybe last day cuti kann..
supposely sampai umah pukul 6.30pm or at least 7.00pm
tapi sampai kol 8.30pm..
giler lama..penat bontot dok dlm kete...huh!!


Singgah umah mak kejap..
mandi2..pastu terus balik Pasir Gudang..


Badan penat jangan cakap
tapi yg pasti aku puas giler..
sesekali dapat merayap tempat lain memang best
therapy ngkoooo....


so, besok boleh pegi kijer ngan hati yg tenang
walaupon closing belom abis...hahahahhaaaa....


Holiday yg suksessss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!











2 comments:

  1. wah, memang padat betul aktiviti ko dalam masa 3 hari tu ye.. tapi memang betul kalau tak perabih duit kat jalan masjid india memang tak sah..

    ReplyDelete
  2. memang sangat berbaloi kann...paling tak berbaloi camera lumix aku tetiba hilang since balik dr KL ari tu..tengah berkabung nie..sedey...uhuk!

    ReplyDelete