This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, May 18, 2011

Lunch Soto Kat Kg. Pasir Puteh


Jalan2 lunch kali nie
Makan soto kat Kg Pasir Puteh
Macam nak terBAKO tekak
dahlah tengah hari buta
soto tu panas melahor pulak
pedas lak tu
betul2 rasa mengelitat tekak nie..hehehheee

Dah lama giler tak makan soto nie..
rasa dia still superb macam dulu2..
tak sama macam soto2 yg lain..
yg nie rasa dia eksotik sikit..
lagi2 kalau makan ngan sambal dia yg double mistik tu..muahahhaaaa....

Kat sini kalau korang makan 
korang akan rasa macam kat kedai Cina
bukannya aper..
Orang Cina ramai gila makan kat sini even kedai ni org Melayu punyer
mungkin sedap kot..
lagipon org Cina kan suker makan benda2 sup nie...
Oklah tu kann..
kitakan 1 malaysia...ngehh..ngehh..ngehhh...patriotik sket..


Nielah sambal soto tuh...selalunya kita makan ngan sambal kicap kan???
ha..ni lain sikit..tu yg aku kata mistik tuh...sambal ni consider ditumis..
takder rasa aper ponn..manis takdekk..masin pon takdekk..biasa2 jerr..tapi pedas la kannn...
sesuai nao makan nagan soto tuh..


lepas makan soto, sulam tekak ngan rojak tahu..
bolehlah...takderlah sedap maner..so-so jer..
setakat nak geli2 tekak boleh lerr..ngeeeee...






No comments:

Post a Comment