This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 30, 2011

My Kazen Cik Nonoi's Engagement Day

Cik Nonoi, kazen aku dah tunang!!! weeeeeee...:)
ngan theme kaler silver+black
nampak cantek sangat.
suker plak ngan kaler tu.
baru semalam cadang2 nak theme raya taun nie kaler silver..
tapi accidentaly tetukar kaler dark purple pulak.
adoi..mcm mana cer raya termasuk dalam ini wayang..walawehhhh..


Pepagi semalam pukul 8.30 aku dah pi umah pak long
pak long nie ayah cik nonoi ler..
majlis start after tahlil ringkas lepas zuhur
so gedebak gedebuk
tunang ceremony around 3.30pm.
sebab itu rombongan lelaki gerak dari umah dia kat Sg Mas after zuhur
jawabnyer memang 1 1/2 hrs lerr.
sebab itu Sg Mas bukan dekat ponn..
dekat area Desaru tuh..


Kebetulan cuaca pon tak berapa bagus sangat.
hujan lebat ngan petir+guruh yg tak abis2 buat umah blackout..huhuhuuu...
tapi oklah, sepanjang ceremony tu everything flew smoothly..alhamdulillah.


Yang paling best
aku makan tak hengat lepas tu
lapor siotttt..
apa taknyer lunch aku pukul 5pm
everything dah setel, rombongan dah makan, baru aku makan
giler kentang aku makan petang tu
dapat pulak air kopi panas2
dengan cuaca yg ala2 sejuk jer lepas ujan..suker tauu..
lepas makan nasik, jumper pulak bahulu
jawabnyer makan lagi la..
makan apa lagi,
makan itu bahulu celup itu air kopi..adoyaiiiiii...giler gaung tak hengattttt!!!!!
sedap tahap nak benam kepala dlm perot bumi ngkoo..
feveret..feveret...suker banyak2..muahahahahahaaa..


balik tu mak long nak tapaukan pon aku tak nak
sebab tahap aku makan tadi boleh cover sampai seminggu
ok aperr..
bukan selalu dpt makan kenduri umah org nie..


Oklah..
wat Cik Nonoi ngan Encik Haikal..
Selamat menempuh alam pertunangan
banyakkan bersabar kalau ada dugaan2 yg tak diundang..
darah manis gitu...
jadiknyer, banyakkan berdoa semoga semuanya dipermudahkan..
Kak Ngah pon berdoa hopefully korang kekal hingga ke kerusi pelamin
seterusnya hidup bersama hingga hujung nyawa..aminnnn...




























p/s : Rasa syahdu pulak bila nengok cik nonoi disarungkan cincin..sebab teringat dolu2 masa dia baby aku suker dukung dier..sebab dia sangat puteh dan comel..rindu betul part tuhh...huhuhuu..












No comments:

Post a Comment