This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, May 22, 2011

Nur Kasih The Movie. Meruntun Jiwa.


Sobb..sobb...sobb...
Sedihh...hiba...pilu...sentap...
Senang cer makan dalamlah movie nieh...
Saper tak nengok rugi beso...
Betul2 cinta sampai syurga dan hujung nyawa...huwaaaaaaaaaaa.......

Sinopsis :

Aidil
Rasa sangat kehilangan atas kematian Aleeya dlm accident depan mata sendiri
Dia rasa sangat sedih and hilang semangat..
nasib baik ada anak2 comel yg pandai amek hati
nasib baik jugak ada Adam ngan Nur yg tak putus2 bagi semangat pada dia untuk teruskan hidup..

Adam & Nur
Starting dari kesinambungan kebahagian Adam and Nur.
Diserikan lagi ngan berita Nur pregnant..setelah sekian lama dan bertahun2 diorang tunggu baby..
moment yg sangat happy..:)
Suddenly Nur keguguran..
satu tamparan yg hebat pada Adam
dia kata..dialah penyebab semuanya..tak abis2 bagi masalah pada Nur..

Nak meredakan keadaan 
Diorang berdua pegi menunaikan Umrah sambil bercuti ke Jordan..
Sampai sana Adam dibayangi peristiwa berdarah kat Mumbai
tak abis2 mimpi buruk..

Nasib tak baik
diorang ditimpa accident masa naik keretapi
luckily dua2 selamat
Nur nyaris2 mati, doa Adam jadi penawar
Nasib tak baik lagi...cincin nikah Nur tercicir kat tempat accident
Adam yg degil pegi balik tempat accident carik cincin..punyalah bengong itu Adam..beli jelah yg baru..

So happen,
Adam hilang..tak balik2 hotel..
Nur berusaha sedaya upaya carik Adam...
Aidil datang untuk selamatkan keadaan.
berhari2 carik..akhirnya jumpa jugak Adam dlm sebuah gua..
Paling touching..Adam berjaya dapatkan cincin tu...huwaaaaaaaa.....sedeyyyyy....

Banyak lagi konflik...
tak larat nak hapdet...huhuhuuu...
tapi yg aku pasti
Movie nie memang meletopppp!!!!!!!





Kenapa aku suker movie nie???
  1. Cerita yang sarat dengan kasih sayang dan cinta ikhlas antara suami dan isteri
  2. Penuh dengan rasa kasih dlm ikatan kekeluargaan
  3. Sinematografi yg sangat2 cantik..
  4. Jalan cerita yg sangat kemas dan tersusun..sangat mudah nak faham
  5. Buat sesuatu jgn cepat mengalah..
  6. Banyakkan berdoa kepada Allah..solat sunat utk dekatkan diri dgn Allah..minta petunjuk..
  7. Jangan tunduk pada kata hati..kuatkan semangat..kita tak tahu apa yg Allah dah tentukan untuk kita..
Bintang nak bagi : banyak2 bintang kat langit....ngeeeee....:)




2 comments: