This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, May 24, 2011

Perang Air Asia. Tonggang terbalik.


Hohh...


Betul2 perang AA semalam.
Tulah sapa suruh bukak rege RM0.10sen.
Kang org dah berebut2...
termasuklah aku..muahahahahaa...


Thrill aper...suker tau.
Aku try kat opis since dia kata dia open 12noon.
mampos tak layan.
memanjang waiting room. Bosan ok.
Then aku try luck kat umah.
Sampai nak masak mkn malam pon aku tak senang.
Encik Papa beria keluar masuk AA.
Still waiting room.
Tapi biasalah kan..
usaha tangga kejayaan...heheheee


sambil2 meriki waiting room dan segala matter dlm AA tu
Encik Papa gigih investigate cuti skolah tahun depan..lawakss..buduh.
Investigate date since tarikh year 2003.
Ada berani????
Tulah Encik Papa saya.
dengar betol kata mentor dia yg tegar nieh.
well..experinces is a best teacher ever kannnnn...ngeee...


Kitorang suggest lepak Jakarta-Bandung tahun depan.
Jadinya usaha mmg kena kuat
tempat happening kena return lagi
lagi bila tengah perang rege mcm ni


Then, setelah tertonggeng terbalik
terjerit2..bertepok tampar..
dapatlah jugak kitorang gie book itu ticket..
KL-Jakarta hanya RM0.10sen jerrr...
diulang SEPOSEN ngkoooooooo.....muahahahahahahha
haaa..tu baru ticket pegi tu..
selesai suda perang fasa pertama..



KL-Jakarta : 3 guest RM0.30 posen jer..muahahahahaa...


Nie ticket balik fasa 2 pulak..
perang lagi!!!!!!


Rasa nak keras jari tekan2 itu keyboard..
sampai aku pon tetido2.
tapi Encik Papa sangat gigih berusaha lagi..
yeahhh!!!!...chaiyokkkkk Papa!!!!!!


Sekali her terpandang itu Tokyo sudah sold out..
ngeri mak nyah!!!
aku dah merentan..dapat ker ticket balik nanti!!!!


Then sudahnyer..bila jam dah pukul 12mlm..
semua dah ngantok gila gaung dah..
tido jer la..tak boleh tahan dah..
try luck besok plak..


Alam hp aku bunyik 5.30am..
tu tandanya aku kena bangun..mandi..solat subuh..and kejut anak ngan bapak nie..
patotnyer aku terus gi bilik air
entah kenapa aku terus turun bawah 
and terus bukak itu miss lappie..
mamai kotttt....


On jer itu berokband..
Alhamdulillah bluweeeee....
On lagi chrome..
good..laju jugak..

layan terus AA
jgn tunggu apa2 lagi!!!!!!!
hohh!!slow and steady jer ngkoo...
tak yah rushing2 pownnn...


Suuuukseeeessssssss!!!!!!!!!!
confirm aku tak yah jadik bibik kat sana...ngeeeeee......
Ticket return aku amek Bandung-KL
regenya RM7.13....terbaekkkk!!!!!!
adoyaiiiiiiiii......korang tak makan hati kerr???????...ngehh..ngehh.....


2 tahun lepas aku gie Jakarta ngan ticket rege RM75.00
la nie dapat berganda2 murahnyer..
memang lepas nie aku murah senyum ler..
senyum sampai aku dapat naek itu kapal terbang..
setahun jugak nak senyum tak abess niehhh..muahahahahha
suker hokayyy..



So total ticket to/fro RM7.23
Giler kentang aku weyyyyyyyyyyyyy.............

Alhamdulillah....






Ticket balik pulak : Bandung-KL
3 guest Rph60,000 convert to wit Mesia RM7.13/person=RM21.39..terbaeekk!!!






P/s : Ticket bas pegi balik PG-JB pon mahal tauuu.....hehehehehee....











2 comments:

  1. Salam kunjungan... blog menarik.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  2. Hi Zuwairi Aiman..TQ!! nanti i blogwalking blog u yerr..:)

    ReplyDelete