This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, June 18, 2011

15 minit ker Desaru?????

Giler tak percaya aku.
hari ni try highway baru dari umah aku ke Desaru
nengok jam..hoh!! baru 11.30am
dalam hati berapa lama ek nak sampai saner nanti
dengar banyak sangat cerita
ada yg kata 1/2 jam ler
40 minit ler
45 minit ler
banyak tol..
pada aku depends pada berapa laju korang bawak pulak kannn..


Tapi journey aku hari nie
memang kaw2 aku kautim ngan jam aku..
sambil beborak ngan Papa..
tetiba aku dah nampak tol.
Eh!! dah sampai???
tengok jam MAKKKKK!!!!!!!
11.45am...
giler kentang tol!!!
mau aku guling2 kat situ jugak..


15 minit?????????
betul2 aku tak percaya ngkooo....


Mana taknyer..
kalau jalan biasa yg kitorang guna,
kalau dari PG ke Desaru
ada cekik masa 2 jam nak sampai desaru..
ni tak..
15 minit jerrr....huhuuuuu...nak nangess!!!!


Jawabnyer..bercuti sokmolah ke sana yerr...yeeehaaaa!!!!!!!!
bila dah sampai..apa kata kita berkuak lentang ke Batu Layar..


Batu Layar ni one of the famous pantai kat Desaru nie..
but dont aspect to much la kannn...
sekadar mandi manda, it's ok.
ramai jugak yg camping2..sewa2 chalet..bbq...
best aper..


But today, aku just sightseeing jerr..
malas la nak main2 air..
baru balik langkawi mandi laut kannn..
time nak cerahkan kulit balik..
future2 lah kita main2 air lagik...


Yg pasti aku sangat suker bila ini Desaru dah jadik short distance..
tak payahlah lagi nak bergelumang ngan kete2 and lori2 seanjang jalan Kota Tinggi ke Desaru tuh..
semua jadik best sangat2...weeeeeeeeeeeeeeee....:D













No comments:

Post a Comment