This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, June 6, 2011

Auntie Chik Aleeya Dah Tunang!!

Ouwwhhh...sabtu yang panas dan membahang..
berpeloh2 mak ngah the whole day nie.
nasib baik tak pakai baju kurung
pakai blouse ngan slack jer.
easier maa..senang wat kijer ngan lari sini saner..ngeee...


Biasalah kan..
kalau dah jumpa bulan March..bulan June..
banyak ler upacara pakai baju perantin..
minggu lepas cousin aku tunang..
minggu nie adik ipor aku a.k.a Auntie Chik Aleeya pulak tunang
meriah sunggoh bulan June nie yerrr...


Balik sini since malam tadi
kemas cepat2 after balik kijer
beli dinner kat pasar malam jer.
tekak nak makan laksa johor
tapi bila makann..
adoyaiiiiii...hampeh rasanya..
memang aku  nak kena masak nie cuti nanti
sakit hati siottt makan itu laksa..chitt!!


Then lepas makan terus gerak gie umah mak mer..
highway ok, suker jeww
lancar you..
marbeles..takder jem2..
memang best..ngeee...


Ok sambung balik cer masa tunang day tu..
supposely mak andam sampai pukul 12pm utk solek2..
sebab janjinya rombongan lelaki sampai after zuhur..
surprisingly itu rombongan lelaki dah on the way
but itu mak andam tak sampai2 lagi..
perghh..punyer hanginnn itu auntie chik..
kalau jadik kat aku pon hangin jugakk!!!
at last..almost 1pm dia baru sampai..choyyyy...


Dalam hati aku,
sure makeup lebih kurang jer niehh..
sebab tak sempat kannnnnn..eeeeeeee...gerammm!!!


Imaginelah dalam 1/2 jam ko nak siapkan org lawa2..
giler aper..
ko bukannya make up artis yg memang super powerr..
Jadinya, memang ala2 kadarlah itu Auntie Chick di makeupkan
tengok pon tau..


Nasib baik itu Auntie Chick memang dah natural lawo
tak yah nak makeup lebey2..
sebab memang dah putih melepak ngan cantekk ponn..
Aku perati jer itu mak andam make over..
memang tak sama macam selalu..
semua ala lebih kurang jerr..cehh..


Takpelah Nett..
ni lah dugaan ko..
tak yah risau..ko tetap nampak lawo..
Aleeya pon cakap jugak..


After siap semua..
snap gambo sikit2
rombongan pon sampai..
ngam2 jerr..


Dengar dari dalam bilik perbincangan 2 belah pihak
wakil kitorang, tuan rumah org nogori..belah sana, orang jawa pulak..
dah padanlah tu..ngeeeee...


Majlis yg aku tahu 2 in one
merisik ngan bertunang
menyenangkan semua pihak..
sebab org lelakinya kijer kat kedah
susah nak cuti..jadinya senang semua di all in one kannn...


The best past dlm ini ceremony
aku suka barang hantaran dari pihak lelaki..
simple dan cantekkk...sukerr sangatttt!!!!
kaler pastel ala2 english style..
memang feveret aku...
tu yang amek gambo banyak2 tu..
boleh wat sample kalau aku wat hantaran org lain nanti..hehehehee..


Weeeee..banyak sudah aku cer nie..
nak tepek pics pulak..
jom nengokkkkk.....

 bersiap nak rak..masa tak cukop..nasib baik tak pakai baju terbalik..
kalau tak terBAKO umah...ngehh..ngehh...ngehh..

 Cik Nett a.k.a Untie Chik..posing semua ala gedikkss gitu..muahahahhaaa...


 sesi sarung cincin nie, laju yg amat..tak sempat aku nak snap lebey2..:(

 member dapat 2 cincin..satu merisik..satu tunang..
emas tengah mahal woooo...kalau dapat serba berdiri, kira2nyer berapa ekk??..ngeeeeeee...

 Azrin a.k.a Uncle Chik..malu2 ahh..
Hantaran dari pihak lelaki. 



















No comments:

Post a Comment