This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, June 16, 2011

Baron Hotel and De Baron Resort, Langkawi



* Standard room for 1 nights kat Baron Hotel    
   rate weekdays RM90nett inclusive breakfast    
   rate weekend RM120nett inclusive breakfast 


* Standard room for 1 night kat Baron Resort    
   promo rate RM160nett  inclusive breakfast    
   publish rate RM228nett inclusive breakfast 


Arrived jer kat sini terus check in kat Baron Hotel 
lepas dah 2 malam kat saner tukor hotel lain pulak 
sajer jek nak tukor hotel sebab nak rasa dok kat hotel baru 
Dulu aku datang, hotel nie under construction lagi 


So, kali ni aku datang dah siap sudaa… 
Then, bolehlah try kannnnn.. 
since dia baru lagi, promo rate dier not badlah.. 
tapi aku nie, bab2 hotel kedekut sikit 
jadinya aku akan jadi terlebih rajin utk search internet rate 
so, Baron Resort hari tu aku book via Asiaroom.com rate RM140 jekk..
bolehlah kann.. 


Baron Resort nie located kat area Pekan Rabu 
kalau korang dari Jeti nak ke Pekan Kuah, dia belah kiri.. 
ngam2 tepi laut.. scenery cantek..
dari hotel dah boleh nampak Eagle Square .. kapal2 layar…nengok sunset..
memang best laa..me loike ok.. 


Cuma tak bestnyer tempat nie panas sikit.. 
sebab tempat baru, takder pokok2 sangat.. 
tapi pada aku..benda tu small  matterlah.. 
as long as tempat tu cantik and bersih pastu location plak superb.. 
memangler masuk check list aku ngehh..bgehh..ngehh.. 


Jom layan pics yg sempat aku snap masa kat saner 

 Front Desk



 Lobby




 Standard room with king size bed
 spacious kann....suker okk..ada astro ngan WIFI jugak..




 bathroom also spacious..shower area...superb!!


 swimming pool





 relaxing area







buffet breakfast


Kalau korang dah lepak sini.. 
tak payah risau pasal tempat makan 
lot bawah pekan rabu depan hotel tu banyak kedai makan 
jalan berapa tapak jer dah sampai..senang sangat.. 


hari tu aku makan kat restoran nie. 
location, sebelah hotel jekk. 
Jalan sikit laa. 
makan kat sini pon sedap..macam2 ader. 
local cuisine..western..seafood..
pilih jer la.. layankan ajer tekak tu..heheheee..
In terms of rasa, not bad. Sedap jugak.. 


Saji Restaurant 


 chicken chop



sirloin beef steak 



siakap 3 rasa 







No comments:

Post a Comment