This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, June 20, 2011

Birthday And Fathers Day Dinner's For Papa




Today is a Fathers Day.
So, amek kesempatan celebrate this sweet day with my lovely Encik Papa and Aleeya.
Since Encik Papa's birthday pon bulan yg samer..so kita celebrate both la yerr..

Fenin gak memikir kat mana nak dinner
sebab sure kena carik tempat yg Papa suka makan kann..
Aku pulak tak kisah sangat..sebab aku mmg suka try segala macam makanan
suddenly  teringat pulak Cik Shaza, yg suka makan Arabic cuisine  
Emmmm..idea best jugak kannn
Since Papa pon memang feveret makan segala hal yg related to encik kambing,
atau nama saintifiknyer mr lamb..miahmiahahaha..

So happen kat Pan Pac ada satu Arabic Restaurant
yg aku rasa aku patot bawak Papa gie saner..
Last Friday, mcm nak rak aku gugel 
sampai ler aku terjumpa ini HADRAMAWT Restaurant..
suker okkayy.. 

Restaurant nie located kat 3rd Floor..
consider korang kena pegi lobby dulu kat 4th floor,
than turun bawah guna tangga kat depan cafe hotel tu.


Papa sangat happy..love u papa!!

Abang arab tu sangat malu ok..tuang air pon sampai terteleng kepala..
takper, yg penting tak tercurah kat kepala aku..hohh!!

jumper pure Mr Lamb..sangat suker suker ok..muahahahaa

Aku try ini Arabic Tea..such a nice aroma and taste..satu pot nie boleh minum sampai 5/6 kali..
yer la..gelas dia comel jer..rasa dia ala2 mistik sikit..sebab korang boleh rasa cengkih ngan daun pudina dalam tu..bestlah jugak..abih, asyik2 minum teh lipton ngan boh jekk..nie layan herb tea pulak....satu pot nie RM10 jekk..

Ini budak memang tak boleh dipisahkan ngan mushroom soup..

Lamb Madghout..rasa dia not bad..lamb tu sangat soft and korang boleh rasa kemanisan isi lamb tu..nasi tu dimasak ngan tomato sauce..kalau kita ala2 nasik tomato laa...takderlah rasa masam macam tomato tu..just nice jer..Harga dia RM20.00
korang boleh choose jugak kalau nak 500gm or 1kg yg boleh dimakan untuk 4/5 orang..portion banyak sikit laa..

bila dah korek2 nasik tu..tersembul itu Encik Lamb yg sangat besau itu..

Nie pulak nama dia Mixed Grill..compilation of beef, chicken and lamb...ada jugak fries ngan roti yg dok kat bawah tu..roti tu kena makan cepat2..baru sedap..kalau korang makan lambat, roti tu jadik keras sebab dah sejuk kannn..satu set mixed grill nie RM30.00...korang kana cuba nieh!!


Nie pulak Lamb Mendy..nasik dia ala2 nasik briyani..tapi takderlah sama rasa mcm briyani..nie arab style laa...Encik Lamb tu also nice..very juicy..yg ni harga dia RM24.00

Ooopsss...naper tu???
heheheeee...Aleeya tak suker ini mushroom soup..bila aku rasa..aahhlahhh..memang tak sedap..
so, korang jangan order ini side dish yer..tak recommend langsung..jadiknyer ini soup tak abis dimakan..
satu bowl nie rege dier RM8.00..sedap lagi mushroom soup campbell ngan vono..

Here the restaurant's entrance..Kat Raja Chulan pon ader restaurant nie..deko kat Raja Chulan lebih cantik sikit..kat Pan Pac nie consider branches laaa..tapi, korang boleh cubalah makan sini...highly recommended!! cuma aku nak pesan, korang kena twist sikit kepala ngkoo..jgn nak kompelin macam2 pulak..set mind ko, yg ko tu nak makan Arabic Cuisine..jgn pulak sambil makan tu sibuk nak carik acar buah la..kuah dal la..kari la...semua tu tak ader okk...Arab style nie semua yg berasaskan olive oil, herb and sangat kering2 semua makanannya..consider diet cuisine la...sesuaii ok..

So, untuk semua ayah2..abah2..daddy2..papa2..abi2 seluruh dunia..
selamat HARI BAPA...
terima kasih kerana menjadi pasangan yg terbaik kepada isteri2..
semoga kalian dikurniakan kesihatan yg baik dan sentiasa dilindungi olehNya..aminn..













No comments:

Post a Comment