This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, June 23, 2011

Feeling nasik ayam penyet..terbaekk!!!

Kalau setakat kat Pasir Gudang nie, bersepah2 kedai makan yg jual ayam penyet nie..
Pilih jerlah nak makan kat mana..
tapi, yg pasti rasa memang ler lain2..


Tapi, ada satu kedai nie..
kedai pakcik nie dalam 2 km jek dari opis aku,
masakan kat situ memang aku suker..
kalau satu hari tu kekadang aku boleh jumper pakcik kedai nie 2 kali..
sekali masa breakfast sekali lagi masa lunch..


Makan pagi memang superbb!! 
lontong yg giler sedap ngan nasik lemak daun pisang yg sure nanges bila makan..terbaekkk!!
bila lunch pulak, makan nasik ayam kerr..briyani kambing ker..ayam penyet kerr..korang takkan nyesal punyerr...


Cuma yg tak bestnyer..kalau terlambat sikit jer..
sure makanan kat sini cepat abis..
pada saper2 yg mengidam ala lembab2..ala sengal2..
kem salam ketat2lah yer..
jgn kata rupa..bau pon takder...


Tapi lunch tadi tekak nak makan ayam penyet..
memang best.
RM5 hengget jerr..
Feeling tak hengattt!!!!
besok2 nak makan lagi....weeeeeeeeeeee:)


 nasik ayam penyet..memang best...kalau yg original, nasi tu dari beras huma atau padi bukit yg sangat sedap dan lembut..pastu dimasak sikit ngan santan..nanti rasanya lemak2 sikit..supnya pon ader lemak santan sikit..
tapi pakcik nie punyer kedai pulak, dia serve nasik putih yg lembut..tapi sup bagi 2 jenis pulak..satu yg sup putih satu lagi yg sup santan (rasa mcm ala2 masak lemak kuning cili api)..yg pakcik nie lagi best..sebab korang takkan muak bila makan sebab dia dah separatekan nasik ngan lemak santan tu...best kann???

yang nie briyani kambing...yg nie pon super nanges bila makan..memang sedap dowwhh!!!


kat PG nie, sana sini bersepah ayam penyet nie..
sama gak ngan pecel lele..
tapi yg aku pelik, masa aku pegi
jakarta, bandung ngan bali..
tak nampak pulak aku makanan nie..
eemmm..musykil gak...

takperr..benda sedap takper..
suka hatilah nak datang dari mana pownn..
yg penting, future aku nak nengok,
ada tak makanan macam nasik liwet ngan nasik bakar
yg macam aku makan kat bandung tu...heheheee..







No comments:

Post a Comment