This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, June 29, 2011

Jambul Si Boboi Kena Potong

Last saturday umah mak aku wat majlis cukur jambul 
cukur jambul si Boboi anak Encik Toyota lerr..
Boboi nie cucu sulung lelaki dalam family aku.
so bila nengok majlis dia nieh..meriah jugak..
tak macam majlis anak aku ngan anak sedara aku yg lagi 2 org tu..
bukan meriah aper..
nampak ramai orang datang..penoh dalam umah..luar umah bagai..
seronok gak..
tapi pecah tradisi la..
bulan lepas baru wat kenduri..
kenduri utk cik zila org umah encik toyota sempena nak menyambut baby baru
yg kenduri ni pulak utk baby baru yg dah keluor tu...superb kannn!!


 kak long a.k.a auntie long sedang gigih mengongkang kelapa muda utk letak rambut masa
cuker jambul tu..motifff????
aku pon tak tahu..org2 lama kannnn..
nak letak jugak dalam buah kelapa nieh..ikotkan jerrrr...

 Nie yg dah siap...tangan aku pi gatal, selit2 pulak bunga anggerik kat celah2 bedah kelapa tuh..
hohhhhh!!! buruk jer aku rasa..

 menu hari tu..mak masak lauk pauk hari raya..ketupat segera, rendang daging, kari ayam, sambal kacang ngan soto.
Soto tu aku yg request yerr....muahahahaaa...
yg dalam bekas purple nieh untuk belah pompuan punyerr..so kaler dia ala2 pompuan laaa....miamiamiahhahaa..

 yang atas tu mee hoon utk soto laa..bawah tu ketupat...
nie nampak banyak melampau sikit..sebab utk group lelaki pulak..makan banyak kannn..
so , tempat ngan isinya sure kena besor...

first time nieh aku jumpa kuih nie..bungkus cantek2 macam nagasari..sekali bukak dalam dia...hohohohoooo...best ngko...
luar rasa tepung beras ala2 nagasari..kat dalam kaler ijau tu tepung pulut ngan kelapa..ala2 kuih koci..
marbeless youuuu....nama dia pon mistik and special PUTERI SEBILIK...auwwwww...i rela youuu...kihh..kihh...kihhhh... 

Nielah budak dompot tuh...Boboi a.k.a Harith Uzair..tido jer manjang..pic nie taken after potong jambul la..kain bedung dah kena bukak..tangan2 semua superhero punyer patern la kannn..

Aku suker masa nie jekk..sesi menderma wit syiling ngan gula2..suker youuu...
Cik Zila berhempas pulas menabur wit pastu dia pulak yg menggila kutip wit tu balik..utk anak dia kononnyaa..choyyyyy...

Tapi bestlah kann...
kenduri ni utk menyambut Ramadhan jugak..
Al hamdulillah..moga2 semua diberkati..

tu jer nak update..
babai..

No comments:

Post a Comment