This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, June 14, 2011

Jumper MAT ROCK_FaceBook @ LCCT

Seronoknyer nak hapdet..ngehh..ngehh...ngehh..
banyak nak story nie.
sebelum semua itu memory aku ngap2 ilang dalam otak nie
baik aku hapdet dulu
later2 kalau terlupa boleh review balikk kannnn...:)


Kali nie aku nak hapdet ikut time ngan date pulak..
sukalah kan nak wat cammana ponn :p


Thursday 09/06/11 - 7.00am
Aku gerak dari umah
Gila punyer pagi..yelah yg betol2 flight aku kol 4.00pm
apa kejadah kluor 7.00am kannn
tapi pada aku, benda tu biasa jekk..
excited punyer pasal..
kalau kejut pukul 4.00am pagi pon aku sanggup bangun..
apa ada hal..hehehee


10.00am
lebih kuranglah masa tu..
stop jap kat Pagoh, breakfast la..
tak boleh tahan dah perot nieh..nak kena makan gak
sampai2 jek..banyak makanan macam dah tak semenggah jer..
boring betol..
suddenly ada satu stall nie dah kuor lauk lunch..
sekali asam pedas ikan duri daaa...
harusssss kannnnn...ko nak lepaskan ker??
takdermaknernya kannnn..
so, pukul 10am aku tak breakfast
aku terus sauk itu ikan duri buat lunch aku..terbaekk kann
Encik Papa plak ada lauk ikan keli masak lemak cili api plak..
memang terbaeekk jugak utk dier..
makan sampai lebamm..


11.30am
aku terasa..apasal mcm tak sampai2 lagi nieh???
keluar umah dari pukul 7.00am
nie dah pukul 11.30am..awat mengulor atas highway lagi nieh..
bukan patot dah sampai ker?
mulalah aku komplen mcm2 kat driver sebelah
kenapa lambatlah..
awat mcm sipott la..
bosanlah lama2 dlm kete..
tak payah berhemahlah..
drift la..
ayooo...mcm gaung mulot aku..
boring ok..
mood nak jalan dah membuak nieh..


12.15pm
Akhirnyerrr...sampai jugak kat LCCT..
bontot dah nak bernanah dah..
biasa drift 3 1/2 dah sampai KL.
ini 1/2 hari ngkoo..simpul biawak kaki aku nieh..cehh..
Then, Encik Papa pi carik parking pulak kat LCCT tuh..
then kitorang decide park kat Tune jekk..murah sikit kann..


01.00pm
Pegi kiosk print itu boarding pass
scan luggage terus check in..
berat giler beg aku..17kg..
harus kena tambah kg utk balik nanti nie..kalau tak terbang wit aku..
Then pegi itu AA sales counter..topup lagi 15kg utk balik nanti..
baru puas hati aku..


02.00pm
check in terus..
lagi 2 jam jek departure time
lepak2 kat dalam..
Encik Papa sibuk layan Cik Lappie..
dalam hati, nak tinggalkan aku sorang2 ler tu..citt..


03.00pm
Tetiba kena tegur dari belakang...


M.R : Maria!
Me   : HEYYYYYY!!!!!!! (makk aiii..nak terlompat anak tekak aku..MAT ROCK lerr..)
M.R : Nak pegi maner?
Me   : Eh ye ker nie..(konon2 tak percaya lagi..)
          Langkawi la..
M.R : Oo..ticket yg murah tu ker??
Me   : Aaah..yg singgit tu..ko nak pegi mana nie..(tersengih2 aku..heeee)
M.R  : Penang..nak menembak..
Me    : Ohh..layan Encik Canon la tuhh...ngeeeeee...


Aku pon tak sangka boleh jumpa itu MAT ROCK..
MAT ROCK nie geng FB aku
kitorang tak pernah jumper ponn
kenal2 pon kat FB jekk...
nielah first time jumpa..tu pon secara tak sengaja..
Then, kitorang pon beborak mcm kengkawan lama dah.
seronok betul jumper geng FB..heheheeee..


Curik gambo Mat Rock dlm FB. Amboiii..kata pi Penang nak menembak..nie makan sekampung niehh...hohh!!


Rupanya dia dah lama nampak aku ngan Encik Papa
perati dari jauh jekk
pastu snap gambo aku mcm paparazi kannnn....
Tapi aku ok jekk..kengkawan kannn...no hal..
Beborak nak rak sampai Encik Papa pon join samer..
Encik Papa pon terkujat nampak MAT ROCK..heheheee..
yer jekkk..


03.45pm
Mat Rock pon blah
sebab flight time dia time2 macam tu laa..
hai..Mat rock..Mat Rock..
kecik jer dunia nie kannn..biasa gadoh2 dlm FB..
nie boleh bersua muka plak...lawakkksss..


04.15pm
sampai dah time nak gerak nie..
itu pompuan AA dah calling2 dah..


05.30pm
arrived Langkawi Airport..huhuhuuu..petang sudaa..
teros carik kete sewa
luckily dapat yg murah
bargain punyer bargain dapat wira 1.6 utk 3 hari RM200 jekk..
murah kann..
akunyer buget RM300..untung nyah RM100..heheheee


Journey 1 hour jek..oklah..takderlah semput sangat dok atas tuh..

06.00pm
check in hotel
pastu terus keluor gie dinner..
makan ala kadar jer depan hotel..
nak pegi jauh2..rasa tak larat pulak badan nie.
order2 jer apa yg cepat dimasak
paling best..masa tengah makan tu, tetiba hujan turun..
redho jelah..ala2 air aku dah penoh ngan air ujan..muakakakakaa
sampailah abang tempat makan tu pasang payung
aku wat bodo jekk...still makan macam takder apa2 berlaku
sengal kann...hehheeee..
yag aku tahu masa tu Encik Papa dah hilang
mana ntah dia pegi..
choyyyyyyyyyyyyyyy...
rupa2nya dia selamatkan dulu camera dia..
hangin ngkooooo..
anak bini dia kena ujan tak apa pulak kannnnnnn..
suka hatilah..
yg aku tahu aku nak makan..basah pon basahlah..
hujan air jerr..
bukan hujan batu ponnn..
anak dara aku bukan main selamba jugak makan
makan sampai tak tinggal sebutir pon nasik
sedap katanya..yer kerr????


 Aleeya kata nasik ayam nie sedap...ye ye oo jekkk..



 sotong kangkung..tapi aku realised mama Kila masak lagi sedap...

08.30pm
Terjah Idaman Suri
wwooo.....nak nanges ok..
banyak barang baru..
cakap ngan papa
"kalau cash tak cukup..credit card eh Papa..."
heheheheeee......suka kannn...
Tapi aku tak beli lagi...survey2 dulu..besok nak return lagi...weeeeeeee...



Kat sini, kalau bawak wit 2 karong guni pon tak tentu cukup...huhuhuuuu..3 tahun dulu, aku memborong kat sini sampai tak cukup kaki tangan nak bawak...pastu balik naik feri pulak tuh...membuakk semuaaa..


Lepas Idaman Suri singgah sini plak..konon2 nak survey jekk..tetiba terjebak plak..kat sini beli bag camera+laptop Encik Papa..since 09/06 tu besday papa..consider aku hadiahkan untuk dia bag camera tu..



Bag nie kalau kat Jb bukan main mahal lagi..lebih kurang RM500 macam tu la...tapi kat sini, aku dapat murah sikit..auntie tu bagi RM290..boleh sangatlah...selamat sket wit aku....ngeeeeee.... 



Dalam bag ni mcm umah flat..tingkat2 gitu..letaklah seberapa banyak lense kat dalam tu..  



Belakang bag nie boleh letak laptop jugak..sekali dah sumbat semua dalam nie, mak aiii berat giler ngkooo...kalau ilang satu bag nie confirm nanges sampai buta..pakej ngkoo ilang....simpangggg!!!


Pastu merayap jap kat pasar malam nie..orang ramai jugak..cuti sekolah kannnn...

10.00pm
Balik hotel mandi2 tross tido.
besok banyak benda nak wat lagi nie.
malam nie nak mimpi snorkelling.
sama ker macam snorkelling kat Tioman ngan Redang????....


To be continue....







No comments:

Post a Comment