This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, June 14, 2011

Langkawi - Gamat owhh Gamat..

Jom sambung balik entry lepas balik snorkelling…..weeeee…..:)


Friday - 10/06/11 
05.00pm 
lepas mandi2..wangi2.. kluor balik.. 
decide nak borong keluarga gamat nga cekelat pulak.. 
singgah dulu kat Nusantara  jengok2 jap.. 
carik2 jelly gamat, boleh sold out pulak..huh! 
Encik Papa pulak sibuk nao ngan buluh tumpat dier.. 
nak buat apa ntahh.. 



  Rasa mcm nak beli semua nieh..



Nusantara nie tepi highway jekk..kalau korang dari Pekan Kuah nak ke Cenang, dia belah kanan jalan..sure korang boleh nampak botol gergasi tuh..


huhh!!..tak abis2 ngan buluh tumpat...


Story behind Nusantara  
pada aku Nusantara nie ok  
apa yg ko nak semua ader kat sini especially brg2 gamat lerr 
Cumanya korang tak boleh ler bargain2 kat sini 
semua fixed item and price harga not bad.. 
Kalau kat Bali, Nusantara nie ala-ala KRISH la.. 


Pada saper2 yg suke bargain2 pegilah beli kat tempat lain.. 
macam aku, aku suker beli kat gerai2 kat Beras Terbako.. 
beli barang gamat kat situ pon ok.. 
Beras Terbako nie kat Padang Matsirat 
orang datang sini nak tengok beras terbako yg ala2 mistik tuh.. 
yelah..kalau pikir logik, adalah pulak lagi tinggalan beras terbako tu kann 
benda tu dah beratus2 tahun dulu.. 
yg paling best pulak..
beras tu siap letak cantik2 dlm pinggan..hehehee.. 

Tapi pada aku, paling best shopping gamat kat sini lerr.. 
almost item boleh bargain 
aku tau kat situ ok pon pasal masa first trip aku 3 tahun lepas, 
aku banyak beli kat situ..heheheee kat situ ko boleh bargain..
boleh dpt discount lagi.. 
lagi best dapat free gift lagi.. haa..
banyak betol "lagi" aku..choyyyy..

kalau dah start membeli.. 
mulalah merambang mata..
rasa semua nak beli.. 
yelah..rugi kalau ko tak beli kat Langkawi nie 
kena kat JB, semua brg2 nie regenya boleh naik sampai 2,3 kali ganda.. 
so, moral of the story.. 
adalah lebih baik ko memborong kat sini.. 
kat JB jelly gamat sebotol regenya RM49.90 
kalau kat sini, benda yg samer ko boleh dapat rege RM25.00 
murahhh kannnnnn…. 


To be continue                  







No comments:

Post a Comment