This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, June 15, 2011

Langkawi - Jenjalan Darat Jerr..

Saturday - 11/06/11 
08.00am  
Hari nie decide nak gie area Cenang ngan naik cable car 
so, after breakfast teros mulakan misi 
before tu singgah jap kat dobi amek baju.. 
nasib sini mendobi murah sket still lagi rm2.50 sekilo 
oklah tu kannn.. 
sekali jek masa nak amek itu baju 
nampak satu keta power depan itu dobi kaler oren youuu… 
Encik Papa suker bukan main 


Papa : wuuuiiiiii…lamborghini la ma… 
Me : Ye ker..weeekkk!! (aku bukan tahu pasal keta2 nieh..) 
Papa : amek gambo la kejap ehh… 

keter power..flat no pon power...


Dah snap macam nak rak keta lamborghini tu,
kitorang pon terus gerak ke area Geopark yg ader cable car tuh. 
Since before tu adh pernah pegi, so journey tu senang sikit..
route dia still samer.. 
so Encik Papa memang berlagak gila bawak keta. 
ala2 drift konooon…choyyyyy…

10.30am 
Sampai pon kat cable car.. 
terus tuju kat counter la kann. 
sekali jek tengok ticket rate.. 
makkk!!! mahalnyer..adult RM30, child RM20.. 
adoyaii… kalau mahal macam tu, baik aku pegi island hoping ker.... 
mangrove river tour kerrr...lagi puas hati..
1/2 day tour maaaa.. 
nie setakat cable car..sejam dua jek kat atas tu..citttt!!! 


Last2 kitorang decide tak nak naik cable car tu 
nasib baik dah naik dolu2 
dulu nyer rate adult cuma RM18 jekk.. 
no wonderlah hotel tak amek lagi voucher2 tempat2 sightseeing niehh.. 
ada story rupernyer.. 
Jadinya, kitorang jalan2 jer area cable car tu.. 
main ngan rusa2.. main ngan ikan2 .. main ngan itik2.. makan2 aiskrim..
lagi bermakner rasanya…miamiaahhaaa.. 









Lepas dah lebih kurang sejam merayap kat situ 
kitorang pon geraklah gi turun balik ke Cenang 
konon2 nak pegi lunch kat gerai tepi jalan yg kitorang pernah makan dulu 
sekali jer tutup..hampeh!!..
punah semua harapan.. 
kempunan nak makan lala yg sedap itu..huwaaaaa..:( 

Jadinya singgap jap kat bay nie..
nak snap gambo banyak2 malas, sebab panas kan..
amek ala kadar jer..
lagipon dulu2 dah penah datang sini..


aksi wajib..lompat bintang..

12.30pm 
sampai kat The Zone Cenang ala2 tengah hari gitu.. 
merayap jap kat situ makk aii..boring giler  ngkooo.. 
barang mahal jugak.. 
teros jek keluar and pi sebelah pintu plak.. 
apalagi..Underwaterworld laa.. 


Underwaterworld dah penah masuk dulu.
still nak masuk lagi.
nak nengok penguin yg comel itu.
dah besor agaknyer..muahahahhaa 
dulu umur setahun. 
skang nie mustilah dah 3 tahun.
yer la..dah 3 tahun tak jumpaaaaa…kehh..kehh..kehhhhh.. 



si penguin yg sangat comel..
 rasa nak picit2 itu penguin tau..



Suka betol ngan obor2 nie..cantekss..

On the way balik Kuah, 
sempat gak berenti tepi jalan snap2 gambo.
pantai kat langkawi nie memang cantekk.
perghh..tak boleh nak cakap..admire giler.
beruntung betul orang2 langkawi.
ada laut2 yang cantek..



 Pantai tengah area...me loikeee ok..

2.00pm 
gerak balik Kuah pi lunch kat gerai bawah Bayview hotel 
huhh!! Banyak lauk dah habis.. dah lambat lunch..
gitulah jadiknyer.. 


2.40pm 
heading teros gie hotel check in hotel baru plak.. 
dah 2 mlm dok Baron Hotel 
lagi satu malam nie nak dok Baron Resort pulak.. 
nanti aku update entry pasal Baron Resort ni ehh.. 
best hotel nie.. baru lagi..besau pulak tu.. 
lepak2 kat hotel jap..
kat luar pon panas, malas dah nak jalan..


De Baron Resort

Dalam pukul 4.00pm gitu baru keluar balik 
itupon gie kat Eagle Square jekk. 
amik2 gambo sikit2.
pastu balik hotel balik.
layan pulak budak kecik tu mandi kolam. 
yelahhhhh…takkan nak kata tidak pulak. 
Dah aku amek hotel ada kolam kann.. 
sambil2 anak ngan bapak mandi kolam.. 
aku feeling org kayalah jalan2 kat area hotel tu…heheheee.. 
oklah..hotel tu..
not bad..suka jugakk 
future aku datang lagi ehhh…hihihiiiii.. 

To be continue  








      

No comments:

Post a Comment